26 mei 2020

Bitcoin stabiliseert rond de $8.000 terwijl altcoins inlopen

De afgelopen dagen was het louter Bitcoin dat de klok sloeg. De grootste, bekendste en veruit populairste cryptovaluta steeg in een week met maar liefst 2500 dollar en kwam zelfs even uit op $8.400. Bitcoin heeft nu een kleine pas op de plaats gemaakt en daarmee lijkt er ruimte voor altcoins te zijn ontstaan.

Ripple en Ethereum

Bitcoin’s dominantie-niveau (het aandeel van de Bitcoin marketcap ten opzichte van de totale marketcap) kwam in de afgelopen dagen uit tot boven de 60%, een niveau dat voor het laatst werd bereikt in december 2017. Altcoins hebben in de afgelopen weken nog nauwelijks geprofiteerd van het vernieuwde positieve sentiment dat heerst op de markt.

Daar lijkt, in ieder geval op korte termijn, nu verandering in te zijn gekomen. Als we kijken naar de 2 grootste altcoins, Ripple en Ethereum dan valt op dat deze in de afgelopen 24-48 uur grote stappen hebben gemaakt ten opzichte van Bitcoin. Beide coins scoren momenteel zon 12-15% beter dan Bitcoin over de laatste 24 uur en de twee zetten daarmee de toon voor de rest van de markt.

Diverse kleinere coins volgen namelijk dit patroon en dit zorgt ervoor dat het Bitcoin dominantie niveau weer is terug gelopen tot omstreeks de 57%.

De volgende stappen op de markt zijn vooralsnog ‘ongewis’. Het lijkt erop dat we in een periode van afkoeling zijn beland, een periode waarin altcoins nog wel eens wat meer terrein zouden kunnen gaan winnen. Hoe dit precies uit gaat vallen weet natuurlijk niemand maar wij houden het zoals altijd in de gaten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange