Crypto kijkt omhoog: klein altcoin seizoen aanstaande?

Er is over de afgelopen 24 uur maar liefst 9 miljard aan waarde toegevoegd aan de cryptomarkt. Daar waar de totale marketcap gisteren nog bleef steken rond de 120 miljard dollar, daar zitten we momenteel zelfs op 129 miljard dollar. Daarnaast neemt ook de Bitcoin dominantie ietwat af, is er een altcoin seizoen aanstaande?

Ethereum

Ethereum leidt op het moment de dans. De op 1 na grootste cryptomunt heeft momenteel een waarde van zo’n 145 dollar per Ether. Vergeleken met de prijs van afgelopen vrijdag, voor het weekend, is dat een stijging van maar liefst 20%. Dit zet natuurlijk behoorlijk wat zoden aan de dijk als het aankomt op vertrouwen en momentum. ETH blijft een grote speler. Een ander positief signaal is het feit dat Ethereum een zogeheten ‘golden cross’ heeft doorgemaakt.

Enkelen van jullie zullen zich wellicht nog Bitcoin’s alom gevreesde ‘death cross’ van vorig jaar kunnen herinneren. Een golden cross is het tegenovergestelde hiervan en hier wordt van gesproken als een langer lopend gemiddelde (bijvoorbeeld het 200 daagse gemiddelde) wordt voorbijgestreefd door een kortlopend gemiddelde (bijvoorbeeld het 50 daagse gemiddelde). Dit is een zeer positief en sterk signaal en dus wordt verwacht dat Ethereum nog wel even door kan gaan met naar boven kijken.

Bitcoin

1 Bitcoin is momenteel ongeveer 3800 dollar waard, veruit de hoogste waarde over de afgelopen maand. De vraag of dit ‘de bodem’ is zal wederom worden gesteld en wederom is het lastig aan te geven. Het volume blijft nog wel enigszins achter en dat zou toch nog een soort realisme met zich meebrengen. Toch is het wel redelijk veilig om te stellen dat we voorlopig uit de brand zijn.

bitcoin prijs

De Bitcoin prijs zit weer in de lift. In de maand-grafiek is duidelijk te zien dat we momenteel de hoogste waardes gepasseerd zijn. Bron: coinmarketcap.com

Altcoins

Altcoins doen het momenteel iets beter dan Bitcoin, wat overigens vaak het geval is: altcoins bewegen zich nog heviger op en neerwaarts dan Bitcoin. Enkele van de meest opvallende stijgers (naast ETH) zijn: EOS (+14%) en Bitcoin Cash (+11%). Overigens is het voor het eerst sinds enige tijd dat we na een doorbraak (zij het een kleine) en een periode van consolidatie wederom de weg naar boven hebben gevonden. Dit lijkt een positief signaal richting de toekomst.

Wij houden het in ieder geval in de gaten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht