14 juli 2020

De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Ethereum?

Nu we in de zomerperiode zitten is het een goed moment om eens terug te kijken naar de prijsontwikkeling van Ethereum in 2019. Het jaar is alweer meer dan door de helft en dus is het een interessant moment om eens terug te blikken. Wat is er gebeurd tot nu toe en wat zijn de redenen die daaraan ten grondslag hebben gelegen. We gaan het je in dit artikel laten zien.

De prijs, wat is er gebeurd?

Ethereum is al enige tijd de op een na grootste cryptomunt. Het is waarschijnlijk ook de meest bekende cryptocoin, na Bitcoin. Er is over de afgelopen periode wel wat twijfel ingeslopen over de praktische toepassing en haalbaarheid van het Ethereum project. Het heeft nog steeds veel potentie maar het blijft vast staan dat er in de praktijk simpelweg niet zoveel wordt gedaan met de Ethereum functionaliteit.

De prijs reflecteerd dit enigszins. Er is sprake van een onzekere ontwikkeling. Net zoals de rest van de markt heeft ook ETH een sterke ontwikkeling doorgemaakt in 2019 maar tegelijkertijd is deze ontwikkeling ook alweer deels te niet gedaan. Momenteel is 1 Ether iets meer dan 200 dollar waard, daar waar dit enkele weken geleden nog 340 dollar was. Een aanzienlijke daling. Er blijft sprake van onzekerheid en dat is niet altijd gunstig.

Desalniettemin verwachten wij wel dat Ethereum op de middenlange termijn de op 1 na grootste speler op de cryptomarkt zal blijven.

ethereum

Een stevige stijging maar tegelijkertijd ook een scherpe daling. Ethereum heeft moeite om het momentum vast te houden.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht