Derde golf? Ethereum stuwt cryptomarkt naar nieuwe hoogtes

Na een korte periode van stilstand is de markt de afgelopen dagen weer volop in beweging gekomen. We durven het zelfs aan om te spreken van een aanstaande derde golf. Om meteen maar even in dezelfde beeldspraak te blijven hangen: in dat geval is Ethereum de surfer op die golf.

ETH heeft het namelijk ongehoord goed gedaan in de afgelopen week (momenteel $1700, een stijging van ruim 20% over de afgelopen week), dusdanig zelfs dat het niet alleen aan het inlopen is ten opzichte van Bitcoin maar dat de totale cryptomarkt een nieuw record heeft weten te vestigen.

De totale marketcap van alle cryptovaluta bij elkaar is op het moment van schrijven maar liefst: $1.152.791.344.352.

Dit getal valt nauwelijks uit te spreken maar feit is wel dat crypto in zn geheel nog nooit zoveel waard is geweest als nu. Of je de totale marketcap als een valide maatstaf wilt zien is een tweede maar dan nog kun je natuurlijk wel de relatieve groei afzetten tegen de ontwikkeling van de marketcap over tijd.

Het geeft eens te meer aan dat we ons op dit moment in een bull-run van epische proporties bevinden. Niet alleen Ethereum doet het overigens goed, hetzelfde kan worden gezegd voor een boel andere altcoins. Er worden steeds nieuwe records gevestigd of pogingen daartoe gedaan.

Ripple boekt maar liefst 54% winst ten opzichte van een week geleden en ook coins als Polkadot (+24%) en Cardano (+42%) doen het de afgelopen dagen uitzonderlijk goed.

Dit alles heeft zijn weerslag op de dominantie van BTC. De grootste cryptomunt doet het zeker niet slecht, we staan immers op $38.000, maar daar waar BTC’s dominantie aan het begin van het jaar nog op 69% uitkwam daar zien we nu dat dat percentage is teruggelopen tot ruim 60%.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht