Ethereum en Ripple exploderen, Bitcoin’s dominantie loopt af

De twee grootste altcoins, Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) lijken op weg naar het doorbreken van 2 enorm belangrijke psychologische barrières. Ether staat op de rand van het slechten van de 600 dollar grens terwijl XRP voor het eerst in tijden de 50 cent grens kan gaan doorbreken.

Ethereum

De op 1 na grootste cryptomunt staat momenteel op het hoogste niveau in 2.5 jaar. We moeten helemaal terug naar april/mei 2018 om Ethereum op hogere waarden te vinden. ETH bevond zich op dat moment in een vrije val, iets wat goed terug is te zien op onderstaande grafiek.

Sinds de corona dip in maart van 2020 is ETH echter bezig aan een ongehoorde opmars. Momenteel staat Ethereum op het punt om de 600 dollar grens te doorbreken, dat zou betekenen dat Ethereum maar liefst 5 keer zoveel waar is geworden vergeleken met het dieptepunt van dit jaar, toen lag de waarde van 1 Ether op ongeveer 115 dollar.

ethereum 600 dollar

De opmars van Ethereum is bepaald niet mals. Toch heeft ETH nog een lange weg te gaan richting de All Time High waardes (1400 dollar)

Ripple

Ripple is nog steeds een van de meest polariserende coins op de cryptomarkt. Toch staat XRP er momenteel bijzonder goed voor. De waarde van 1 XRP staat momenteel op het hoogste niveau in ruim 2 jaar. Een Rippleprijs van meer dan 50 cent duidt toch echt op een altcoinmania, aangezien Ripple in principe nog steeds weinig écht toegevoegde en praktische toepassing biedt, als je het bijvoorbeeld vergelijkt met ETH of BTC.

ripple 50 cent stijging

Bitcoin

Bitcoin schurkt nog steeds nadrukkelijk tegen de 19.000$ aan. Een All Time High ligt de komende dagen in de lijn der verwachtingen, als de markt zich zo blijft ontwikkelen als het de afgelopen weken heeft gedaan. Tegelijkertijd is het wel zo dat BTC een paar passen op de plaats heeft moeten maken.

De dominantie van Bitcoin is in die zin iets afgenomen, het is in de afgelopen week duidelijk voornamelijk de beurt geweest aan altcoins. Dit is een tendens die we vaak wordt herhaalt op de cryptomarkt. Winst vanuit BTC vloeit nog steeds naar altcoins toe.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH, XRP of BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht