Ethereum flink in de lift, 500 dollar grens lonkt

September is uitermate positief begonnen voor Ethereum (ETH). De op 1 na grootste cryptomunt klom uit een heel diep dal, een dal dat in maart werd gevonden. Op dat moment was 1 Ether nog maar net 100 dollar waard.

Wat hierop volgde was een bull run van enorme proporties. Voor de hele cryptomarkt was dit het geval maar Ethereum springt er toch wel bovenuit.

Op het moment van schrijven zitten we op 470 dollar en het lijkt een kwestie van tijd voor de 500 dollar grens getest gaat worden. Dat zou voor het eerst zijn sinds juni 2018, ruim 2 jaar geleden dus.

ethereum stijging 500 dollar

Het afgelopen jaar in een grafiek. Aan het begin van 2020 werd de weg omhoog al ingezet, de Corona Crisis gooide nog een paar weken roet in het eten maar de opwaartse trend lijkt voorlopig niet te stuiten.

Bitcoin Dominantie neemt sterk af

Als gevolg van de prijsontwikkelingen bij de meeste grote altcoins loopt Bitcoin’s dominantie sterk af. Op het moment van schrijven is het aandeel van Bitcoin ten opzichte van de totale marketcap ongeveer 55%. Het laagste niveau in ruim een jaar tijd.

Het afnemen van dit dominantie percentage duidt meestal op vertrouwen op de markt. Mensen durven meer te investeren in projecten die meer risico met zich meebrengen (altcoins) en dus wordt een afname meestal gezien als een bullish signaal.

Het zijn momenteel zeer spannende tijden. Een uitbraak van Ethereum heeft dus reeds plaats gevonden maar in het recente verleden heeft ETH zeker niet alleen de altcoinmacht in handen. De verwachting is dan ook dat dit een gevalletje ‘als er een schaap over de dam is, volgen er meer’ gaat worden.

We houden het zoals altijd scherp in de gaten.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Ethereum (ETH)?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht