Ethereum schurkt tegen nieuwe records aan

Nadat diverse altcoins de afgelopen periode al lieten zien dat het anno 2021 weer mogelijk is om All Time High waardes te noteren, daar lijkt het nu de beurt te gaan zijn aan Ethereum. De op 1 na bekendste en grootste cryptocoin is momenteel nog maar een paar dollar verwijderd van het doorbreken van het eigen record, dat sinds begin 2018 op $1430 staat.

Het zal voor veel cryptovolgers inmiddels toch wel een vertrouwd beeld zijn, Ethereum staat al jaren steevast op plaats 2 achter Bitcoin. Maar daar waar BTC in de afgelopen maanden liet zien dat het de eigen recordwaardes maar liefst kon verdubbelen daar bleef Ethereum toch nog even achter. Een logische verklaring hiervoor is dat de recordwaardes die in 2018 werden neergezet zo hoog waren dat het ook wel erg lastig is geweest voor Ethereum om ook maar in de buurt van die waardes te komen.

ethereum all time high

Grafiek over de laatste 3.5 jaar waarin te zien is dat ETH het 3 jaar lang bijzonder moeilijk heeft gehad. 2021 lijkt echter ruimte te bieden aan nieuwe records. 

De vraag is nu eigenlijk niet óf ETH het eigen record gaat verbreken maar waar we vanaf daar naartoe gaan. Het lijkt er op dat we op korte termijn even rond de 1400 dollar zullen blijven zweven. Veel zal ook afhangen van BTC, de coin die toch enigszins het momentum op de cryptomarkt bepaalt.

Bitcoin bevindt zich de afgelopen dagen in rustig vaarwater, de prijs van BTC schommelt tussen de $35.000 en $37.500. Feitelijk verwachten wij dat de prijs van Ethereum direct zal reageren mocht Bitcoin omhoog of omlaag uitbreken. De kans dat ETH in zijn eentje richting de 1600-1800 dollar zal gaan klimmen lijkt vooralsnog niet heel groot.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Ethereum?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht