Ethereum (ETH) verwachting 2022 – wat gaat de prijs doen?

Wat is onze verwachting voor Ethereum? We gaan je in dit artikel proberen uit te leggen wat wij denken dat 2021 in petto gaat hebben voor ETH. Het belooft een zeer interessant jaar te worden, al is dat iets wat we natuurlijk over elk cryptojaar kunnen zeggen.

Toch is het met name ná 2020 interessant. Dit was namelijk het jaar van de (hernieuwde) doorbraak van zowel Ethereum (DeFi) en natuurlijk Bitcoin. Crypto heeft in 2020 laten zien dat het echt ‘here to stay’ is en dat biedt vertrouwen richting de toekomst.

Kijken we naar Ethereum specifiek, dan zien we dat de coin nog steeds de op 1 na grootste en op 1 na bekendste is. Er zijn heel wat ‘Ethereum killers’ voorbij gekomen in de afgelopen jaren maar geen van allen heeft die stevig taal ook daadwerkelijk kunnen waarmaken.

Eth heeft daarentegen weten te bouwen op de solide basis die het al had. Op 1 december van 2020 werd Ethereum 2.0 (na een uitstel van meer dan een jaar) eindelijk gelanceerd. Dit gaat enkele zaken tot gevolg hebben maar de meest voorname is dat het consensus algoritme over gaat op Proof of Stake.

Dit gaat er indirect en simpel gezegd voor zorgen dat de Ethereum blockchain veel meer transacties per seconde aan zal kunnen. Het wordt hiermee goedkoper en sneller om smart contracts uit te voeren.

Dit is namelijk iets wat ETH tot nu toe altijd tegen heeft gewerkt: het netwerk kon de belasting niet aan. Dat gaat dus veranderen met Ethereum 2.0. Nu is het wel zo dat de implementatie hiervan niet van de ene op de andere dag zal verlopen. Het zal, zoals altijd, veel tijd nodig hebben.

Wel geeft het hoop richting de toekomst. Dat Ethereum een project is dat zn nut heeft bewezen is inmiddels wel duidelijk. Met de lancering van 2.0 gaat Ether echter laten zien dat het ook in de praktijk gebruikt gaat kunnen worden en dat biedt natuurlijk ruimte voor optimisme.

Onze prijsverwachting voor Ethereum in 2022: $4850.

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee. Niets wat in dit artikel staat mag op enige wijze worden geinterpreteerd als beleggingsadvies.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Ethereum?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht