Koreaanse vredesverklaring vastgelegd op de Ethereum blockchain

Zuid en Noord-Korea hebben vorige week gesprekken gevoerd over vrede op het Koreaanse schiereiland. Een Zuid-Koreaanse developer heeft hierbij geschiedenis geschreven door deze historische verklaring vast te leggen op de Ethereum blockchain.

De zogeheten Panmumjom Verklaring staat nu in een Engelse en een Koreaanse versie voor altijd vastgelegd op de Ethereum blockchain. In de verklaring, die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in beide ondertekenden, staat onder andere dat de Koreaanse landen er “gezamenlijk voor willen zorgen dat het acuta millitaire gevaar gaat liggen en dat de oorlogsdreiging geëlimineerd wordt“.

De Zuid-Koreaan Ryu Gi-hyeok, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het vastleggen van de verklaring, vond dat dit de manier was waarop hij zijn steentje kon bijdragen. Toen hij de verklaring zag op de website van het Blauwe Huis (de Koreaanse versie van het Witte Huis) ging hij over tot actie. In een verklaring tegenover Coindesk zegt de Koreaan het volgende:

“I just thought it took too long for the South and the North to give way to each other … After finding out what I could contribute to this historic achievement as a developer, I found the Panmunjom Declaration on the Blue House homepage and recorded it on ethereum.”

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *