Koreaanse vredesverklaring vastgelegd op de Ethereum blockchain

Zuid en Noord-Korea hebben vorige week gesprekken gevoerd over vrede op het Koreaanse schiereiland. Een Zuid-Koreaanse developer heeft hierbij geschiedenis geschreven door deze historische verklaring vast te leggen op de Ethereum blockchain.

De zogeheten Panmumjom Verklaring staat nu in een Engelse en een Koreaanse versie voor altijd vastgelegd op de Ethereum blockchain. In de verklaring, die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in beide ondertekenden, staat onder andere dat de Koreaanse landen er “gezamenlijk voor willen zorgen dat het acuta millitaire gevaar gaat liggen en dat de oorlogsdreiging geëlimineerd wordt“.

De Zuid-Koreaan Ryu Gi-hyeok, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het vastleggen van de verklaring, vond dat dit de manier was waarop hij zijn steentje kon bijdragen. Toen hij de verklaring zag op de website van het Blauwe Huis (de Koreaanse versie van het Witte Huis) ging hij over tot actie. In een verklaring tegenover Coindesk zegt de Koreaan het volgende:

“I just thought it took too long for the South and the North to give way to each other … After finding out what I could contribute to this historic achievement as a developer, I found the Panmunjom Declaration on the Blue House homepage and recorded it on ethereum.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht