MyEtherWallet slachtoffer van een DNS hack

De populaire wallet interface voor Ethereum en Ethereum tokens, MyEtherWallet, is vandaag slachtoffer geworden van een DNS hack. Hiermee kon een hacker bezoekers van de site omleiden naar een andere site om vervolgens Private Keys te phishen.

De eerste meldingen van gedupeerde gebruikers van de site verschenen op Reddit. Niet veel later reageerde MyEtherWallet zelf middels een tweet. Hierin bevestigde het inderdaad dat enkele DNS servers over zijn genomen, waardoor gebruikers naar een andere website gestuurd zijn.

Het is vooralsnog niet bekend hoe dit heeft kunnen gebeuren maar het is in ieder geval niet de eerste keer dat een Domain Name System (DNS) overgenomen is in de cryptocurrency wereld.

Doordat de hackers in het bezit zijn gekomen van diverse private keys is er ongeveer 215 Ether buitgemaakt, wat neerkomt op een slordige 150.000 dollar. De buit is overgeheveld naar dit adres waar op dit moment zo’n 17 miljoen dollar aan Ether in zit. Dit adres is al vaker gelinkt aan scams. In z’n totaliteit is de buit niet enorm groot te noemen maar het geeft eens te meer aan hoe voorzichtig je moet zijn met je crypto bezit.

Is je cryptovaluta gestolen vanuit je wallet dan is de kans nagenoeg 100% dat je je bezit nooit meer terug ziet.

Hardware wallet gebruikers niet getroffen

De twee grote hardware wallet fabrikanten, Trezor en Ledger, lieten meteen weten dat mensen die hun hardware wallet gebruiken niet hoeven te vrezen dat hun private keys zijn gestolen. Dit is namelijk onmogelijk met een hardware wallet aangezien de keys op het apparaatje zelf staan en hier nooit vanaf kunnen worden gehaald.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *