22 oktober 2020

Prijsverwachting Ethereum (ETH) 2019 – wat gaat de koers doen?

Ethereum was in 2018 lange tijd een sterke cryptocoin. Zelfs nadat Bitcoin al lange tijd door de grens van 10.000 was heengezakt hield Ethereum, weliswaar met een klein verlies, goed stand. Toen kwam de zomer en begon Ether te dalen, en te dalen, en te dalen. De vraag is nu: wat gaat de prijs van Ethereum doen in 2019? Wat is onze verwachting voor de koers in het nieuwe jaar?

Wat is Ethereum en wat is onze prijsverwachting?

Ethereum is het eerste smart-contract platform en veruit het meest bekende. Wil je wat meer informatie over wat Ethereum is, hoe het werkt en waarom smart-contract blockchains zo’n grote impact kunnen gaan hebben? Bekijk dan eens deze post waarin we wat dieper ingaan op de smart-contract materie.

Onze voorspelling voor de verwachte koers van Ethereum in 2019

Het is in 2018 duidelijk geworden dat er nog steeds weinig praktische toepassingen van Ethereum zijn. Sterker nog de meest praktische toepassing, het faciliteren van ERC20 tokens, is door het totstilstand komen van de ICO-markt eigenlijk nauwelijks relevant meer. Het publiek zal in 2019 veel minder interesse hebben in nieuwe coins.

Daarnaast zijn de schalings-oplossingen nog steeds niet echt van de grond gekomen in 2018, oftewel de Ethereum blockchain is in toenemende mate technisch enigszins achterhaald. Daar waar Bitcoin-developers in 2018 al het lightning netwerk implementeerden, een grote technische vooruitgang, daar blijft Ethereum toch nog steeds ietwat achter.

Het aantal decentralized apps dat daadwerkelijk gebruikt wordt is schrikbarend laag en als ze al gebruikt worden is het in dusdanig kleine mate dat er eigenlijk niks zinnigs over te zeggen valt. Op State of the dApps zijn statistieken te vinden over het gebruik van gedecentraliseerde applicaties. Wat valt op: op het moment van schrijven zijn er maar zo’n 24.000 dagelijkse gebruikers van dApps, wereldwijd.

Ethereum heeft echter nog steeds voldoende potentieel. Wij geloven nog steeds heel erg in smart-contracts maar de feiten liegen niet. Dapps zijn nog steeds (totaal) niet van de grond gekomen en dat is wel waar Ethereum het op lange termijn van zal gaan moeten hebben.

2019 zou wel eens een ‘erop of eronder’-jaar kunnen worden voor ETH. Wij denken dat de prijs van het grootste smart-contract platform zal gaan stijgen maar we denken dit vooral omdat we denken dat Bitcoin een heel goed jaar gaat hebben, iets dat de algehele markt zal doen aantrekken.

We voorzien dan ook geen spectaculaire stijging voor ETH.

prijsverwachting ethereum 2019

Onze verwachte prijs van Ethereum in 2019: $550,-

– Wat denken jullie? Laat in de comments achter wat jullie verwachten van de prijs van Ethereum in 2019! Uiteraard weet helemaal niemand zeker hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar speculeren is altijd interessant. We willen nogmaals benadrukken dat dit slechts een persoonlijke mening is, en in deze post vind je dus absoluut geen beleggingsadvies –

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht