Stevige groei op de cryptomarkt: Ethereum ruim boven de 200$

Goed nieuws voor ons cryptovolgers: er zit weer wat opwaarts momentum in de markt. Nergens is dat momentum momenteel zo aanwezig als bij de altcoins. Het is dus dit keer een keer niet Bitcoin dat de dans leidt maar wel degelijk spelers zoals Ethereum, Tezos en Stellar. Naast BTC gaan we dan ook deze altcoins even onder de loep nemen in deze update.

Bitcoin

BTC is steeds dichterbij de zeer belangrijke psychologische barriere van $8.000 aangekomen. Feitelijk is BTC al sinds de beruchte ‘Corona Crash‘ aan het klimmen. Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $7.950 waard en dus is de kans vrijwel 100% dat we de grens van $8.000 zullen gaan ‘testen’. Breken we hier overtuigend doorheen (kans is relatief gering) dan blijft het opwaartse momentum in stand en kunnen we nog verder omhoog kijken, richting de 9.000 en 10.000 dollar.

Bitcoin stijging corona verdubbeld

Wat Bitcoin betreft is er een enorm duidelijke stijging waar te nemen sinds de Corona Crash rondom 12 maart. Kunnen we ook de 8000 dollar grens doorbreken? Bron: Coinpaprika.com

De kans is echter groter dat we op deze plek even een pas op de plaats maken en zelfs weer even naar beneden gaan, om een zogeheten ‘hogeren bodem’ te creëren.

Altcoins

Dan over naar het altcoin gedeelte van de markt. Dat gedeelte begint terrein te winnen ten opzichte van Bitcoin. De dominantie van de grootste en meest bekende cryptomunt staat op het moment van schrijven op 62.8%. Dit percentage heeft een tijd lang rond de 65 geschommeld. Een daling van dit percentage duidt meestal op opwaarts momentum in de altcoin space en dat lijkt ook nu het geval te zijn.

Als we bijvoorbeeld kijken naar Ethereum, al tijdenlang de op 1 na grootste cryptomunt, dan zien we dat deze ook een zeer belangrijk niveau gepasseerd is; namelijk dat van 200 dollar. Op het moment van schrijven is 1 Ether ongeveer 205$ waard.

In de historie van Ethereum is dit steeds weer een zeer belangrijke indicator geweest. Het doorbreken van de 200 dollar grens (na hier enige tijd onder te hebben gezeten uiteraard) leidde vrijwel altijd tot een enorme stijging.

ethereum stijging 200 dollar

Het afgelopen jaar is Ethereum 3 keer door de 200 dollar grens heen gegaan, 2 keer leidde dit tot een hieropgvolgende stijging van 30-50%, is dat ook nu weer te verwachten? Bron: coinpaprika.com

Naast ETH kijken we ook nog even naar Tezos, Stellar en Cardano. Deze 3 coins laten namelijk een bijzonder vergelijkbaar patroon zien en ook deze projecten hebben er een zeer positieve week opzitten. Kijken we namelijk naar de groeipercentages over de afgelopen 7 dagen dan zien we dat Tezos (+24%), Stellar (+33%) en Cardano (+37%) het enorm goed hebben gedaan.

Het is voor de altcoin markt als geheel belangrijk dat dit momentum kan worden voortgezet. Is er al sprake van een ‘altcoin lente’? Dat is de vraag maar het is wel degelijk een zeer interessante tijd. Een altcoin seizoen lijkt in de pijpleiding te zitten, al is het alleen maar op de korte termijn.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH, XTZ of XLM?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht