Vitalik denkt dat Ethereum 1 miljoen transacties per seconde aan gaat kunnen

De oprichter van het Ethereum platform, Vitalik Buterin, ziet het opschalen van het meest bekende smartcontract platform wel zitten. Hij denkt zelfs dat het op termijn mogelijk gaat zijn om maar liefst 1 miljoen transacties per seconde op het netwerk te laten voltrekken. Dit vertelde hij in een AMA (ask me anything) sessie.

Hij doet er in de sessie zelfs nog een schepje bovenop, als alle schalings-oplossingen volledig geïmplementeerd zijn zou het voor het Ethereum netwerk zelfs ook mogelijk moeten kunnen zijn om 100 miljoen transacties te verwerken.

Sharding en Plasma

De grootste factoren die moeten gaan bijdragen aan deze enorme toename aan capaciteit worden Sharding en Plasma genoemd.

Sharding – bij Sharding worden grotere databases opgesplitst in kleinere, snellere deeltjes die shards (scherven) worden genoemd. De blockchain wordt hiermee dus eigenlijk opgedeeld in kleinere deeltjes die onderling communiceren.

Plasma – bij Plasma zal de main blockchain van Ethereum minder worden gebruikt. Er komt bij deze oplossing als ware een soort smart contract laag boven op de normale blockchain. Hierdoor wordt de main blockchain ontzien. OmiseGO is een van de eerste projecten die van deze nieuwe techniek gebruik gaat maken.

Vitalik:

“So if you get a 100x from Sharding and a 100x from Plasma, those two basically give you a 10,000x scalability gain, which basically means blockchains will be powerful enough to handle most applications most people are trying to do with them.”

Dit is natuurlijk allemaal (verre) toekomst muziek. Op het moment kunnen er namelijk slechts zo’n 15 transacties per seconde worden verwerkt dus er zijn er nog wel wat stappen te zetten.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *