Waar kun je Ether kopen? En wat is de beste Ether wallet?

Ethereum is met afstand het meest bekende smart contracts platform. Het werd in 2015 uitgebracht en heeft sindsdien vrijwel altijd in de top 3 van de grootste cryptocoins gestaan. Waar koop je Ether en wat is de beste Ether wallet? Dat lees je in dit artikel.

Wil je meer informatie over wat smart contracts kunnen en wat Ethereum precies is, lees dan eens onze aparte post daarover.

Waar kun je Ether kopen? En hoe werkt dit?

Ethereum bestaat dus al geruime tijd en dat heeft als voordeel dat deze coin bijna overal waar crypto verkocht wordt ook te koop is. Hierbij gaan we natuurlijk allereerst uit van Nederlandse opties. Bij de Nederlandse websites Bitvavo en Litebit kun je zeer eenvoudig met iDeal Ether kopen.

Bitvavo heeft als voordeel dat het je coins zeer veilig opslaat. Het is een betrouwbare aanbieder met een uitstekende klantenservice. Bij Litebit kun je meteen Ether naar je bestaand ETH wallet sturen.

Als je echt de allerscherpste prijs voor je Ether dan zul je toch echt naar een exchange moeten. Ook als je wilt handelen in Ether zul je naar zo’n handelsplatform moet verkassen. Wij zijn qua exchanges het meest te spreken over Binance. Dit is een exchange die een gebruiksvriendelijke website combineert met een hele fijne mobiele applicatie.

Het is helaas wel onmogelijk om hier (al dan niet met iDeal) euro’s naar toe te sturen dus je zult altijd eerst wat cryptovaluta naar Binance moeten sturen. Hoe je dit precies moet doen hebben we uitgelegd in een aparte handleiding.

Wat is de beste Ether wallet?

Wij zullen altijd de voorkeur geven aan het in eigen beheer nemen van je cryptovaluta. Hoe goed sommige exchanges en crypto aanbieders hun beveiliging ook op orde hebben, ze blijven een centraal mikpunt voor hackers en criminelen.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!beste ether wallet

Voor Ethereum heb je een enorm scala aan mogelijkheden als het aankomt op wallets. Je kunt er voor kiezen om je Ether op te slaan via een hardware wallet. Dit is de veiligste manier van opslag. Een voorbeeld van zo’n hardware wallet is bijvoorbeeld de Ledger Nano S of een Trezor. Deze apparaatjes zijn wel relatief prijzig in de aanschaf (~100€) maar als je het geld er voor over hebt krijg je er wel een stukje zekerheid voor terug.

Als het aankomt op een software wallet dan vinden wij Exodus een hele interessante optie. Je kunt hier meerdere coins op slaan (BTC, ETH en LTC) en dus kun je hier makkelijk een gedeelte van je crypto portfolio beheren.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *