Wat is Ethereum (ETH) en hoe werkt Ethereum?

Ethereum (ETH) is de cryptovaluta die zich focust op zogenaamde smart contracts. Ethereum is niet echt een valuta. Wat Ethereum wel is,  en hoe het werkt en waar je Ethereum koopt? Dat leggen we je uit in deze post.

Wat is Ethereum (ETH)?

Zoals gezegd maakt Ethereum gebruik van smart contract op een blockchain. Smart contracts zijn stukjes code op de Ethereum blockchain. Het doel van het aangaan van een contract tussen partijen is het omzeilen van de zogeheten derde partij. Denk bijvoorbeeld aan Uber, je hebt geen overeenkomst (contract) met de chauffeur, maar met Uber. Of wat te denken van Airbnb, je betaalt geld aan Airbnb, niet aan de eigenaar van het huis/appartement waarin je verblijft.

Ethereum kan ervoor zorgen dat er een platform gebouwd kan worden waarop er geen tussenliggende partijen meer zijn. Je hebt dus rechtstreekse contracten tussen partijen, waardoor er bijvoorbeeld geen boekingskosten/servicekosten hoeven te worden betaald. Dit soort platformen worden gedecentraliseerde applicaties (dapps) genoemd.

Het blijft niet alleen beperkt tot dit soort servicegerichte, commerciële toepassingen. Ook overheden kunnen gebruik maken van deze blockchain. De Canadese overheid heeft hier al een voorschot op genomen door gebruik te maken van Ethereum om hun uitgaven transparanter te maken. Ook zou er bijvoorbeeld gestemd kunnen gaan worden via het Ethereum netwerk.

Ether

Ether is de munt van het Ethereum netwerk. Je kunt deze goed vergelijken met bijvoorbeeld gas. Voor elke transactie op het netwerk moet ‘betaald’ worden, in Ether. Dit geldt dus voor alle projecten op het Ethereum netwerk.

Hierdoor kan de waarde van een Ether dus flink toenemen als de vraag ernaar groter wordt. Dit laatste ligt zeker in de lijn der verwachtingen en daarom hebben wij Ethereum dan ook op nummer 1 gezet in onze top 10 altcoins voor 2018.

Praktische informatie over Ethereum

-Actuele koers van Ethereum (ETH) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Ethereum-

-Het Twitteraccount van Ethereum-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Ethereum-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht