Zo makkelijk is het om je eigen cryptovaluta te maken

Veel mensen denken dat je voor het maken van een cryptovaluta een soort coding genie moet zijn. Het blijkt echter dat het ontzettend eenvoudig is om je eigen cryptovaluta te maken op de Ethereum blockchain. Op YouTube is een instructievideo verschenen.

Het YouTube kanaal Ivan on Tech is een redelijk bekend fenomeen op YouTube en in de cryptowereld. Op het kanaal geeft een programmeur inzicht in de technische aspecten van cryptocurrencies. Er staan zeer interessante videos op over hoe blockchain technologie precies werkt en we kunnen iedereen dit kanaal aan bevelen.

In een van de recentere videos laat Ivan zien hoe ontzettend eenvoudig het is om een ERC20 token te maken op het Ethereum test netwerk. Sterker nog, het is feitelijk niet veel meer dan het copy/pasten van een paar stukken code en het aanpassen van je zelf verzonnen cryptovaluta naam. Dit is wat ERC20 tokens aan de ene kant zo praktisch maakt maar aan de andere kant wordt het mensen nu ook makkelijk gemaakt om misbruik te maken van dit systeem.

Voordat Ethereum was het overigens wel degelijk een flinke klus om een cryptocoin te maken. Maar de komst van Ethereum heeft dat proces gigantisch versimpeld.

eigen cryptovaluta ivan on tech
Je eigen cryptovaluta maken? 5 minuten werk.. bron Ivan on Tech – YouTube

De cryptovaluta in de video, TheBestToken, staat zelfs binnen 5 minuten online en er kunnen bijna direct transacties worden verstuurd en ontvangen.

Scams

Scams, oftewel oplichtingspraktijken, zijn helaas aan de orde van de dag in de cryptowereld. Daarom is deze video zo interessant. Zoals je ziet is het ongelooflijk eenvoudig om een eigen token te maken. Het vergt bijna letterlijk geen enkele technische kennis. Je kunt je dus voorstellen dat mensen die hier misbruik van willen maken dit dan ook eenvoudig kunnen doen. Er zijn zat voorbeelden van dit soort scams.

Iemand met slechte bedoelingen kan een mooie website bouwen en met een beetje marketing kan er met dit soort praktijken veel geld verdiend worden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Zo makkelijk is het om je eigen cryptovaluta te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *