Ontwikkelingen vanaf de Icon Annual Summit in Seoul

In bovenstaande futuristische toren in Seoul, Zuid-Korea, heeft vanmorgen vanaf 05:00 (NL tijd) de eerste Icon Annual Summit plaats gevonden. Wij leggen je in deze post uit wat er gepresenteerd is vanuit het Icon team en vanuit de developers die (gaan) werken met de Icon blockchain.

Al met al lijkt het erop dat het geheel zeer professioneel is aangepakt door het Icon team. Er waren op het evenement zo’n 300 mensen, voornamelijk journalisten, aanwezig van over de hele wereld. Het enthousiasme dat klinkt vanuit de commentaren van de aanwezigen klinkt zeer positief.

Roadmap 2018

Een van de belangrijkste agenda punten van de Summit was natuurlijk het presenteren van de Roadmap voor 2018. Deze staat in onderstaande screenshot.

Icon Roadmap

Een screenshot van het gedeelte van de presentatie waarin de roadmap voor 2018 wordt getoond

Enkele interessante punten zijn op korte termijn natuurlijk de launch van de ICONex PC wallet en de Mobile wallet. In het tweede kwartaal komt de decentrale exchange, iets waar al erg lang op gewacht wordt. Voor een gedetailleerd overzicht van wat er wanneer gaat gebeuren op project-niveau, kun je kijken op de site van Icon.

ICONick

Met ICONick kun je de nieuwe ICONex wallet een eigen adresnaam geven. Dit maakt het verzenden en ontvangen van ICX tokens aanzienlijk eenvoudiger dan met de traditionele lange adressen die we tot nu toe gewend zijn.

Create your own easy-to-remember ICX wallet address like “helloworld.icon”. You can use your unique address for easy and convenient transaction.

Gedecentraliseerde applicaties op de Icon blockchain

Op het evenement hebben natuurlijk ook, zoals aangekondigd, verschillende teams van developers verteld welke decentrale applicaties ze aan het ontwikkelen zijn op de Icon blockchain. Wij hebben deze hieronder verzameld en vertellen kort per project wat het idee erachter is.

BlueWhale

BlueWhale is een project dat zich focust op eerlijke beloningen voor mensen die werken in de ‘gedeelde economie’. In de toekomst zullen steeds meer mensen freelancer zijn en vaak worden nu nog hoge commissies betaalt aan bedrijven als Uber of Airbnb. BlueWhale wil hier een eerlijk systeem voor ontwikkelen, waarin er geen sprake meer is van de zogeheten ‘middle man’. De website van BlueWhale vind je hier.

Tink

Tink is een applicatie die ervoor zorgt dat je een bepaald soort geloofwaardigheid aan je social media profiel kan toevoegen door mensen anoniem te laten vertellen wat voor kwaliteiten je al dan niet bezit. Dit is volgens veel mensen goed te vergelijken met bijvoorbeeld Linkedin. Ook daar kun je bepaalde kwaliteiten van collega’s / vrienden onderschrijven.

Stove

Stove is een social platform dat allerlei soorten digitale content creert, waaronder games. Deze worden weer gemaakt door Smilegate, een online gaming bedrijf dat vooral in Azië enorm bekend is door de game Crossfire.

Silkroad

Silkroad richt zich op de logistieke sector.

Uppsala

Uppsala werkt vooral aan wallet beveiliging. Cyber veiligheid is een big deal en Uppsala gaat dan ook bepaalde exchanges helpen met de beveiliging van wallets en accounts.

Ad4th

Een gedecentraliseerd advertentie platform met een real-time P2P betaal/beloning systeem.

Nucleus Vision

Een op IoT (Internet of Things) gebaseerd conctactloos ID systeem.

Waarde van ICX

Gek genoeg heeft de prijs van ICX nog niet (positief) gereageerd op al deze ontwikkelingen. Te midden van een algemene neerwaartse trend vertoont ook Icon (ICX) een prijsdaling. De waarde van 1 ICX is op het moment van schrijven 7,85$. Dit terwijl de waarde van 1 ICX gisteren nog boven de 9 dollar uitkwam. Voor de meest actuele koers verwijzen we je graag door naar coinmarketcap.

Share

One Ping

  1. Pingback: Hoe realistisch is een nieuw ‘altcoin season’? - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht