Icon (ICX) nu te koop op Koreaanse exchange Bithumb

Goed nieuws voor Icon bezitters. ICX, de onderliggende valuta van het Koreaanse Icon project, is vanaf vandaag te koop op de Koreaanse exchange Bithumb. Dit geeft Koreanen voor het eerst de mogelijkheid om ICX te kopen, iets wat voorheen niet mogelijk was.

Op soortgelijk nieuws werd al tijden gewacht. Het is algemeen bekend dat Koreanen erg enthousiast zijn als het om cryptovaluta gaat en de kans is groot dat Icon, zeker in Korea, een erg succesvol project gaat worden. Het team hierachter heeft een systeem ontwikkeld dat de wereld naar eigen zeggen moet ‘hyperconnecten’. Wil je meer weten over wat Icon precies is en wat het project wil doen, dan kun je dit artikel lezen.

In januari ging Icon al over naar haar eigen mainnet en de verwachting is dat de oude ERC20 tokens vanaf eind deze maand omgeruild kunnen gaan worden voor de nieuwe, native ICX coins.

Het nieuws over de toevoeging aan Bithumb werd als eerste gedeeld op Reddit maar het staat inmiddels ook op de site van Bithumb. Het handelen in ICX lijkt vooralsnog de eerste dagen wel uitsluitend mogelijk voor Bithumb Pro gebruikers en de mogelijkheid de coin te kunnen kopen is een soort marketingmiddel voor deze nieuwe service. Vanaf 25 maart is het ook voor alle andere Bithumb gebruikers mogelijk om te handelen in ICX.

De prijs van ICX schiet omhoog

Zoals verwacht schiet na dit goede nieuws de waarde van ICX als een raket omhoog. Dit wordt niet alleen aangewakkerd door het Bithumb-nieuws maar ook doordat de prijs van ICX nog steeds erg laag ligt. Tijdens de dip van het afgelopen weekend kwam de waarde van 1 ICX zelfs uit rond de $1,60 wat natuurlijk een ongehoord lage prijs is voor zo’n sterk project. De all time high waarden van Icon (rond de 12$) werden bereikt in januari.

icon icx bithumb

Na een kleine stijging over de laatste dagen is vandaag een enorme piek zichtbaar. Bron: coinmarketcap

Momenteel is 1 ICX zo’n $3,44 waard, wat een stijging van een kleine 60% ten opzichte van gisteren betekend. Of dit nog even aanhoudt is de vraag maar nadat er eergisteren al positief nieuws rondom (gebrek aan) regulering vanuit de G20 kwam is de markt bezig met een opmars. De kans is aanzienlijk dat de cryptomarkt de komende dagen blijft stijgen en dat Icon hier een voorloper in zal zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht