Interessante week voor de boeg voor Icon (ICX)

De cryptovaluta Icon (ICX) heeft een interessante week voor de boeg. Zo organiseert het Koreaanse Icon team op woensdag 31 januari de eerste Icon Annual Summit en gaat er vanaf 30 januari nieuwe Koreaanse regelgeving omtrent cryptovaluta in werking worden gezet. Afgelopen donderdag (25 januari) lanceerde Icon al haar eigen mainnet, oftewel haar eigen blockchain. Dit liet het weten via een blogpost op Medium.com.

Icon Annual Summit – 31 januari 2018

Icon zal op deze conferentie, die ze zelf de naam The Genesis hebben gegeven, gaan vertellen wat de visie van het bedrijf is voor het komende jaar. Zo zullen ze onder andere de roadmap presenteren, waarin stap voor stap beschreven staat wat de plannen voor het komende jaar zullen zijn. Daarnaast zal op de Summit, die wordt gehouden in een van de hoogste gebouwen van de wereld (Lotte Tower in Seoul), een team van ontwikkelaars laten zien met welke gedecentraliseerde applicaties ze bezig zijn.

Deze applicaties zullen allemaal draaien op de Icon Blockchain

Koreaanse regulering – 30 januari 2018

Het is al enkele weken zeer onrustig wat betref de inmenging van de Koreaanse overheid op de cryptomarkt. Zo kwam al in het nieuws dat de Koreanen een algehele stop op cryptovalutahandel wilden, dit bleek later toch ietwat uit z’n verband gehaald.  Hoe dan is het vanaf aanstaande dinsdag (30 januari) niet meer mogelijk om anoniem te handelen in cryptovaluta in Korea. Iedere handelsaccount moet dus gelinkt zijn aan een identificeerbare persoon.

Dit wil dus zeggen dat het voor Koreanen niet mogelijk is geld te storten op een exchange tenzij de naam van de persoon die de storting doet overeen komt met de naam die op de exchange geregistreerd staat.

Tegelijkertijd gaan 6 Koreaanse banken vanaf 30 januari handelaarsrekeningen aanbieden. Deze rekeningen werken met een systeem dat direct de namen van de klant bij zowel de bank als de exchange matcht. Onder deze 6 banken bevind zich ook Shinhan Bank, Zuid-Korea’s op 1 na grootste financiële instelling.

Koers van ICX

De waarde van 1 ICX, de onderliggende eenheid van het Icon project, is flink aan het stijgen. Dit is goed te zien in onderstaande grafiek.

koers icx

De waarde van ICX heeft de weg omhoog gevonden. Bron: coinmarketcap

Het zou ons niet verbazen als de de waarde van 1 ICX de komende dagen richting de recordwaarden van omstreeks 9 januari zou stijgen. Op dat moment bedroeg de waarde van 1 ICX ongeveer 12 dollar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht