Waar kun je Icon kopen? En wat is de beste Icon wallet?

Icon is een relatief nieuwe cryptocurrency die een heel ambitieus doel heeft: ‘to hyperconnect the world’. Dit wil het doen door meerdere blockchains met elkaar te laten samenwerken. Waar koop je Icon (ICX) en wat is de beste Icon wallet? Dat lees je in dit artikel.

Wil je een uitgebreide beschrijving van wat Icon precies is en het hoe het werkt, bekijk dan zeker eens deze post daarover.

Waar kun je Icon kopen? En hoe werkt dit?

Icon is sinds enige tijd te verkrijgen op Bitvavo. Dit is een Nederlandse site die erg betrouwbaar is en ook nog eens een groot aanbod heeft. Je kunt hier heel eenvoudig ICX kopen met euro’s via iDeal.

Wil je echt de allerscherpste prijs en wil je ook regelmatig gaan handelen in ICX? Dan zul je naar een exchange toe moeten. Icon is onder andere te verkrijgen op Binance. Dit is een exchange die het naar onze mening erg goed doet. Het is een gebruiksvriendelijk platform dat ook nog eens een hele mooi mobiele applicatie heeft ontwikkeld.

Je kunt er echter niet terecht met euro’s en dus zul je er eerst cryptovaluta naartoe moeten sturen. Hoe je dit precies doet hebben we beschreven in deze handleiding. We gaan daarbij uit van Coinbase als platform waar je je crypto koopt met iDeal. Maar ook bij de Nederlandse sites Litebit en Bitvavo kun je simpel via iDeal crypto kopen die je vervolgens doorstuur naar Binance om er ICX van te kopen.

Wat is de beste Icon wallet?

Het is altijd beter om je cryptovaluta echt in eigen beheer te hebben, dat wil zeggen in een wallet waarvan jij de private keys in je bezit hebt. Dit zeggen we omdat exchanges en aanbieders nog altijd een centraal mikpunt blijven voor hackers en criminelen.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen en voor de aankoop en verkoop van crypto, niet voor opslag van cryptovaluta!beste Icon icx wallet

Icon heeft onlangs haar eigen wallet uitgebracht. Deze is hier te vinden. Vooralsnog is het mogelijk om er ERC20 tokens en de nieuwe ICX tokens in op te slaan. Let er wel op dat deze nieuwe ICX tokens nog niet in omloop zijn. Mocht je bijvoorbeeld ICX hebben gekocht op Binance dan zijn dit nog steeds de oude ERC20 tokens. Stuur dus geen ERC20 tokens naar je ICX wallet.

Op den duur zullen deze tokens omgeruild worden voor de native ICX munten en dan kun je ze dus opslaan in de Iconex wallet. Hier zal zowel de exchange als Icon zelf je over inlichten en wij zullen dit ook doen zodra er meer over bekend is.

Ook zodra Icon ondersteund gaat worden door hardware wallets zoals de Ledger Nano S en de Trezor zullen wij dit melden, dit is namelijk vooralsnog niet het geval.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *