Icon lanceert haar Token Platform ICONest

Het Koreaanse blockchainproject Icon (ICX) heeft vandaag haar Token Launch Platform genaamd ICONest geintroduceerd. Dat kondigde het bedrijf aan in een post op medium. Het markeert een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van Icon, dat dit jaar echt volwassen is geworden. Eerder lanceerde het al de ICONex wallet en in januari werd het mainnet (native blockchain) uitgerold.

Naar eigen zeggen is ICONest een “a service designed to simplify creating your own DApp project”. Oftewel hiermee wordt het mogelijk tokens te creëren en te verspreiden. Developers kunnen vanaf nu dus ICO’s draaien op het Icon netwerk.

iconest token launch

In de post staat enkele plaatjes van hoe het geheel eruit ziet. Vooralsnog is ICONest alleen beschikbaar voor bestaande dApp ontwikkelaars op het Icon platform maar op termijn is het voor iedereen beschikbaar.

Token Swap

Verwacht wordt dat op zeer korte termijn exchanges de huidige ERC20 tokens gaan omwisselen voor native ICX tokens. Een proces dat wel relatief lang op zich laat wachten naar onze mening. Begin april liet het Icon team nog weten dat zij zelf de Token Swap functionaliteit al klaar hebben staan in de wallet software maar dat ze wachten op exchanges zodat het een gestroomlijnd proces wordt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht