Wat is ICON (ICX) en hoe werkt Icon?

Icon (ICX) is naar onze mening een van de meest interessante altcoins die er zijn. Hij komt dan ook terug in onze top 10 voor 2018. Wat Icon precies is, wat je er mee kunt en hoe je eraan komt? Dat lees je in deze post.

Wat is Icon (ICX)?

Icon is een blockchain project dat erg ambitieus is. Het project is gestart door de Dayli Financial Group, een Koreaans bedrijf met een marktwaarde van 4 miljard dollar. Het doel van Icon is, naar eigen zeggen: “to hyperconnect the world”. Om dit te doen heeft het Icon team een blockchain ontwikkeld die kan samenwerken met andere, bestaande blockchains.

Hierdoor kan je door middel van Icon bijvoorbeeld allerlei processen automatiseren. Zo is er nu al een Blockchain ID, waarop je je kunt identificeren. Hiervan kun je vervolgens profiteren op andere blockchains in het Icon ecosysteem. Zo zul je met deze Blockchain ID meteen overal accounts kunnen openen, zonder dat je wederom door het identificatieproces heen zult moeten gaan.

Het praktisch nut van een soortgelijk systeem is in Estland al aangetoond. In Estland bestaat al een soort alomvattend systeem dat ervoor zorgt dat allerlei instanties met elkaar kunnen communiceren. Zie het als een soort DigiD 2.0 (of 3.0). Stel je voor dat je kind geboren wordt in het ziekenhuis, het ziekenhuis zal dan data hieromtrent doorsturen naar bijvoorbeeld de gemeente zodat je daar niet zelf heen hoeft te gaan om je pasgeboren kind aan te melden. Dit is naar onze mening enigszins waar Icon naartoe wil, maar dan natuurlijk draaiend op de blockchain. Een systeem dat niet te hacken is.

Icon in 2018

De mainnet release staat gepland voor 24 januari van 2018. Icon zal dus dit jaar al echt in werking worden gezet. Daarnaast is het project al diverse samenwerkingsverbanden aangegaan, onder andere met het bedrijfsleven en met enkele van de grootste Koreaanse universiteiten. De meeste van deze samenwerkingsverbanden worden doorgaans aangekondigd op het Twitter account van Icon. Het Icon team is behoorlijk actief op Twitter, dus als je op zoek bent naar het laatste nieuws vanuit het team zelf, dan moet je zeker deze account volgen.

Al met al lijkt het erop dat Icon een zeer ambitieus project is dat ook zeker toekomst lijkt te hebben.

Waar kun je Icon (ICX) kopen?

Icon is sinds kort te verkrijgen bij de Nederlandse website Bitvavo. Dit is een betrouwbare site met een goede interface en hier vind je ook nog eens een ruim aanbod aan cryptovaluta. Je kunt er bovendien met iDeal betalen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht