Wat is IOTA (MIOTA) en hoe werkt IOTA?

IOTA is de cryptovaluta die zich richt op het Internet der Dingen (Internet of Things > IOT). Wat IOTA precies is, hoe het werkt en waar je IOTA koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is IOTA

Iota is een project dat zich focust op het zogeheten Internet of Things (IoT). De valuta van het project moet de valuta worden voor alle devices (apparaten) die zich (semi)-autonoom begeven op het ‘internet der dingen’. Denk bijvoorbeeld aan autonome voertuigen, zoals een taxi of een bezorgdrone. Dit klinkt misschien als toekomstmuziek, maar kijk bijvoorbeeld eens wat er op dit moment al gebeurd met taxi’s en drones (amazon).

Het project maakt hiervoor geen gebruik van een traditionele blockchain, maar van iets wat de Tangle wordt genoemd. Voor een technische uitleg van wat de Tangle precies is kijk je hier. De Tangle zorgt ervoor dat er minuscule bedragen kunnen worden verstuurd op het netwerk, zonder bijkomende kosten. De Tangle is in theorie zeer goed schaalbaar, wat ervoor zorgt dat het een enorme capaciteit heeft.

De verwachting is dat de marktwaarde van het Internet der Dingen in 2020 meer dan 7 triljoen dollar zal bedragen. Als IoTa erin slaagt de valuta van dit netwerk te worden dan is de ‘sky de limit’.

Daarnaast zijn ze nu al aan het samenwerken met enkele grote multinationals, zoals Bosch. Maar ook een Nederlands bedrijf als bijvoorbeeld elaadNL, dat zich focust op het Smart Chargen van elektrische voertuigen heeft al een laadstation gebouwd dat gebruik maakt van IoTa.

Waar kun je IOTA kopen?

Je kunt tegenwoordig zeer eenvoudig in het bezit van IoTA komen. Dit doe je naar onze mening het beste op de Nederlandse website Bitvavo. Dit is een betrouwbaar platform met een ruim aanbod. Je kunt hier eenvoudig allerlei verschillende coins kopen met euro’s via iDeal.

Voor de allerscherpste prijs en handel in deze coin kun je het beste naar een exchange gaan. IOTA is onder andere te verkrijgen op Binance. Dit is een zogeheten handelsplatform waarop je verschillende soorten cryptovaluta kunt verhandelen. Binance is een zeer betrouwbare site en heeft een goede, overzichtelijke interface.

Het aanmeldproces is helaas wel behoorlijk langdradig. De snelste manier om cryptovaluta op Binance te krijgen is feitelijk om jezelf aan te melden bij Coinbase. Bij Coinbase koop je heel snel Ether of Litecoin, die je vervolgens makkelijk naar Binance kunt sturen, zodat je het om kan wisselen voor IOTA (MIOTA) of (bijna) welke andere digitale valuta dan ook. Je kunt dit natuurlijk ook met Bitcoin doen, maar dat is tegenwoordig helaas behoorlijk prijzig en ook nog eens tijdrovend.

[one-half-first]

Snelste manier om met euro’s IOTA te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

[/one-half-first]
[one-half]

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

[/one-half]

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

Praktische informatie over IOTA

-Actuele koers van IOTA (MIOTA) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van IOTA-

-Het Twitteraccount van IOTA-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over IOTA-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *