9 april 2020

Zuckerberg verdedigt Facebook’s Libra in het Congres

Mark Zuckerberg, de oprichter (alhoewel) en CEO van Facebook, heeft gisteren de Libra coin van het sociale netwerk moeten verdedigen tegenover het Amerikaanse Congres. Er werd echter niet alleen maar over de cryptocurrency gesproken maar ook over diverse (privacy) issues binnen Facebook werden aan de kaak gesteld.

Wat is Facebook’s Libra ook alweer?

Facebook bracht in juni van dit jaar naar buiten dat ze de Libracoin gaan introduceren. Dit is een cryptovaluta die het voor Facebook (en potentieel Whatsapp, Instagram) gebruikers mogelijk moet maken om onderling digitaal geld naar elkaar te sturen. Dit is natuurlijk buitengewoon interessant voor zowel Facebook als de gebruikers van haar platformen.

Miljarden mensen maken gebruik van de diensten van Facebook. Een cryptovaluta maakt het voor heel veel mensen ontzettend makkelijk om geld naar elkaar over te maken. In die zin is de nieuwe ‘Facebook coin’ natuurlijk een uitstekende zaak voor het cryptolandschap. Dit geeft een enorme boost aan de geloofwaardigheid en praktische toepassing van crypto.

Tegelijkertijd is het wel zo dat Facebook hiermee (al zullen ze dat zelf niet zo snel toegeven) een enorme bak aan data kan vergaren. Deze kunnen ze vervolgens weer verkopen aan advertentiebedrijven en zo is de cirkel weer rond. Een gratis dienst is nooit helemaal gratis immers.

Waar ging deze zitting over?

En dat laatste is natuurlijk waar de schoen wrikt bij het Amerikaanse congres. Niet zozeer het feit dat Facebook geld wil verdienen met het verkopen van advertenties maar meer hoe het omgaat met de data van haar gebruikers.

Het congres vindt dat Facebook eerst maar eens het vertrouwen van de gebruikers en investeerders terug moet winnen voor het zich gaat focussen op het introduceren van een betaalmiddel.

Zuckerberg gaf tijdens de zitting aan dat Facebook niks zal kunnen of willen gaan doen met Libra alvorens alle officiële Amerikaanse instanties aan boord zijn en groen licht geven.

Het blijft dus een ‘work in progress’ en de kans lijkt ons niet enorm groot dat Libra geen vertraging op gaat lopen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange