Wat is Lisk (LSK) en hoe werkt Lisk?

Lisk is de cryptovaluta die zich onderscheid door het zijn ‘modulariteit’. Wat Lisk precies is, hoe Lisk werkt en waar je Lisk (LSK) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Lisk?

Lisk lijkt enigszins op Ethereum, het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties op de blockchain is namelijk een van de voornaamste mogelijkheden van het Lisk project. Het belangrijkste verschil is echter dat in het geval van Lisk er niet alleen gebruik wordt gemaakt van de ‘main’ blockchain, maar van sidechains.

Dit is het modulaire aspect van Lisk. Elke gedecentraliseerde app wordt namelijk op een sidechain gezet. Dit wil zoiets zeggen als een aparte blockchain die alleen met de main blockchain communiceert als dat nodig is. Zo wordt het netwerk ontzien, wat ervoor zorgt dat de capaciteit van dat netwerk erg hoog is.

Daarnaast maakt Lisk gebruik van Proof of Stake. Dit is een mechanisme om transacties te verifiëren en is veel efficiënter en sneller dan bijvoorbeeld het mechanisme wat Bitcoin gebruikt (Proof of Work).

Rebrand

Lisk gaat in februari 2018 ‘rebranden’ oftewel zijn naam veranderen. Dit is dan ook een van de redenen waarom we Lisk hebben genoemd in onze beste cryptocoins voor februari 2018 post. Rebrands brengen doorgaans interessante veranderingen met zich mee in de vorm van nieuwe features, aankondigingen en natuurlijk een nieuwe naam wat weer voor wat reuring zorgt.

Waar kun je Lisk kopen?

Lisk is sinds enige tijd verkrijgbaar op de Nederlandse website Bitvavo. Dit is een site waar je heel gemakkelijk met euro’s cryptovaluta kunt kopen, via iDeal.

Lisk is ook op meerdere exchanges te koop. Wij zijn zelf erg te spreken over Binance. Dit is een zogeheten handelsplatform waarop je verschillende soorten digitale valuta kunt verhandelen. Binance heeft een zeer betrouwbare site met een goede, overzichtelijke interface. Naar een exchange ga je over het algemeen voor de scherpste prijs en de handel in cryptovaluta.

Wil je precies weten hoe je LSK koopt op Binance? Dan kunnen we je ons aparte artikel daarover aanbevelen. In deze handleiding laten we je stap voor stap zien wat je moet doen.

[one-half-first]

Snelste manier om met euro’s LSK te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

[/one-half-first]
[one-half]

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

[/one-half]

Praktische informatie over Lisk?

-Actuele koers van Lisk (LSK) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Lisk-

-Het Twitteraccount van Lisk-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Lisk-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *