Wat is Lisk (LSK) en hoe werkt Lisk?

Lisk is de cryptovaluta die zich onderscheid door het zijn ‘modulariteit’. Wat Lisk precies is, hoe Lisk werkt en waar je Lisk (LSK) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Lisk?

Lisk lijkt enigszins op Ethereum, het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties op de blockchain is namelijk een van de voornaamste mogelijkheden van het Lisk project. Het belangrijkste verschil is echter dat in het geval van Lisk er niet alleen gebruik wordt gemaakt van de ‘main’ blockchain, maar van sidechains.

Dit is het modulaire aspect van Lisk. Elke gedecentraliseerde app wordt namelijk op een sidechain gezet. Dit wil zoiets zeggen als een aparte blockchain die alleen met de main blockchain communiceert als dat nodig is. Zo wordt het netwerk ontzien, wat ervoor zorgt dat de capaciteit van dat netwerk erg hoog is.

Daarnaast maakt Lisk gebruik van Proof of Stake. Dit is een mechanisme om transacties te verifiëren en is veel efficiënter en sneller dan bijvoorbeeld het mechanisme wat Bitcoin gebruikt (Proof of Work).

Rebrand

Lisk gaat in februari 2018 ‘rebranden’ oftewel zijn naam veranderen. Dit is dan ook een van de redenen waarom we Lisk hebben genoemd in onze beste cryptocoins voor februari 2018 post. Rebrands brengen doorgaans interessante veranderingen met zich mee in de vorm van nieuwe features, aankondigingen en natuurlijk een nieuwe naam wat weer voor wat reuring zorgt.

Praktische informatie over Lisk?

-Actuele koers van Lisk (LSK) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Lisk-

-Het Twitteraccount van Lisk-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Lisk-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht