LiteBit Review – Betrouwbaarheid en ervaringen

LiteBit is een van de meest bekende aanbieders van cryptovaluta in Nederland. Het bedrijf, dat gevestigd is in Rotterdam, bestaat al sinds 2013 en is sindsdien een belangrijke speler. LiteBit onderscheidt zich onder andere door zijn grote aanbod, je kunt hier maar liefst 52 verschillende cryptocoins kopen en zijn uitstekende klantenservice. In deze LiteBit review leggen we je alles uit over LiteBit en geven we antwoord op de vraag of wij dat denken dat LiteBit betrouwbaar is, wat de kosten zijn bij de aan en verkoop van cryptovaluta en wat wat de ervaringen van gebruikers zijn.

Welke cryptovaluta kun je kopen bij LiteBit?

Je kunt de volgende digitale munten rechtstreeks via iDeal bij LiteBit kopen. Zoals gezegd is het een behoorlijke waslijst en het is hiermee de aanbieder met veruit het grootste aanbod van Nederland.

– Mocht je een rekening willen openen en een van deze cryptocurrencies willen kopen op LiteBit, klik dan hier. –

[one-third-first]Ardor
Ark
Artbyte
Augur
Bitcoin
Bitcoin Cash[/one-third-first]

[one-third]BitSend
Blackcoin
Breakout
Breakout-stake
Cloakcoin[/one-third]

[one-third]Clubcoin
Crown
DASH
Decred
Digibyte[/one-third]

 

[one-third-first]Dogecoin
Emercoin
Ethereum
Ethereum Classic
Expanse
Feathercoin[/one-third-first]

[one-third]Groestlcoin
Gulden
Lisk
Litecoin
Monero[/one-third]

[one-third]MyriadCoin
Navcoin
NEM
NXT
OKCash[/one-third]

 

[one-third-first]Particl
Peercoin
Pesetacoin
PIVX
Qtum
Radium[/one-third-first]

[one-third]ReddCoin
Ripple
Rise
Startcoin
Stealthcoin[/one-third]

[one-third]Stratis
Ubq
Verge
Vertcoin
Viacoin[/one-third]

 

Voxels
Waves
Zcash
Zcoin

Zoals je ziet is het aanbod nogal overweldigend. Wij raden dan ook iedereen aan om zich goed in te lezen in de verschillende coins die op LiteBit staan alvorens tot aankoop over te gaan. Het bedrijf bied je wel een erg fijne manier van beheren, aankopen en verkopen van je cryptovaluta.

Wallets

Voor de meeste coins biedt LiteBit een online wallet aan op hun website. Dit betekent dat je de coins die je aankoopt eenvoudig kunt opslaan en vervolgens eventueel weer kunt versturen (en ontvangen).

litebit wallet

De meeste coins kun je bij LiteBit ook opslaan in een wallet. Kies hiervoor bij aankoop ‘gebruik litebit wallet’

Niet alle coins worden echter op deze manier ondersteund. Voor de aanschaf hiervan zul je alvast zelf een wallet moeten hebben. Dit kan bijvoorbeeld een software wallet of online wallet zijn. De veiligste manier van opslag is een hardware wallet. Je kunt in dit artikel meer hierover lezen. Hierin leggen we je precies uit wat dit apparaatje precies doet en wat volgens ons de beste keuze is.

Portfolio

Het feit dat je de meeste coins via LiteBit kan opslaan zorgt ervoor dat je dus heel makkelijk een crypto portfolio kan opbouwen. Deze kun je vervolgens makkelijk inzien op de aparte portfolio pagina op LiteBit. Hier kun je zien wat de waarde van je investering is en hoe deze deze zich qua waarde over tijd heeft ontwikkeld. Ook kun je makkelijk zien wat het aandeel van elke coin precies is ten opzichte van je totale bezit.

De meeste ervaren crypto investeerders raden je altijd aan om een ‘evenwichtig portfolio’ op te bouwen. Dit wil zoiets zeggen als dat je je kansen moet spreiden en dus niet al je inleg in 1 coin moet stoppen.

Veiligheid – hoe veilig en betrouwbaar is LiteBit

Deze aanbieder neemt de volgende voorzorgsmaatregelen als het aankomt op veiligheid.

Twee factor authenticatie

Dit wordt ook wel afgekort tot 2FA en is een van de populairste en effectiefste methoden om misbruik tegen te gaan. Het wil simpelweg zeggen dat er 2 apparaten goedkeuring moeten geven voor je inlogt. Meestal (ook in het geval van LiteBit) wordt hiervoor de Google Authenticator gebruikt. Dit is een app die je installeert op je telefoon. Deze geeft je elke keer dat je wilt inloggen een unieke code. Iemand die dus eventueel jouw wachtwoord weet heeft dus ook altijd je telefoon nodig om in te kunnen loggen.

Dit zorgt al met al voor een betrouwbaar en veilig gevoel.

Bankrekening Verificatie

Voor dat je geld vanuit LiteBit naar je rekening kunt sturen moet je deze eerst geverifieerd hebben. Dit doe je door 1€ over te maken naar je LiteBit account. Op deze manier is zeker dat jíj de eigenaar van de rekening en van de account bent. Iemand die inlogt op jouw account kan dus nooit geld naar zijn rekening sturen, omdat deze niet aan de naam van het account is gekoppeld.

Betalingsmogelijkheden

Een van de grootste voordelen van de site is dat je er met alle gangbare manieren van betaling terecht kunt. Voor ons Nederlanders is natuurlijk iDeal de meest belangrijke hiervan. Alle cryptovaluta die op de site staan kun je kopen met iDeal en dit werkt erg prettig en snel. Je kunt eventueel ook via overschrijving betalen maar dit duurt uiteraard wel wat langer.

Je kunt eventueel ook LiteBit Credits aankopen. Dit zijn credits die je uiteraard alleen maar op LiteBit kunt besteden maar die als groot voordeel hebben dat je er geen transactiekosten mee betaalt. Voor een uitgebreider overzicht van de kosten zie hieronder.

Kosten

LiteBit hanteert de volgende transactiekosten bij de aan en verkoop van cryptovaluta op haar platform:

iDeal – 0,42€

Overschrijving – 0,61€

Credits – 0,00€

Mobiele bruikbaarheid

De site heeft vooralsnog geen aparte mobiele applicatie die je kunt gebruiken. Gelukkig is de site wel prima geoptimaliseerd voor gebruik op een smartphone. Wel raden wij aan om bij aan en verkoop van crypto toch gebruik te maken van een desktop of laptop. Deze processen moeten namelijk erg nauwkeurig worden uitgevoerd, want crypto transacties zijn permanent en kunnen dus niet worden terug gedraaid.

Nadelen

Geen enkele aanbieder is perfect en dus hebben we ook voor wat betreft LiteBit enkele nadelen ontdekt.

Enkele grote cryptomunten missen in het aanbod

LiteBit heeft een enorm aanbod maar toch missen er enkele grote coins. Denk bijvoorbeeld aan Cardano, NEO, Stellar of IOTA. Natuurlijk kan een aanbieder niet álle coins in zijn aanbod hebben zitten maar er zijn toch meerdere coins uit de top 10 op coinmarketcap die nog niet worden aangeboden. Het bedrijf voegt wel constant nieuwe munten toe dus de kans is erg groot dat het aanbod steeds completer wordt.

Opslag niet in volledig eigen wallet

Je bent nooit volledig eigenaar van een wallet als je niet zelf de private keys in bezit hebt. Je crypto wordt dus beheerd door LiteBit en niet door jezelf. Ondanks het bedrijf veilig en betrouwbaar is, is het nog steeds wel een centraal mikpunt voor eventuele hackers en criminelen. Deze zullen eerder op zoek gaan naar dit soort centrale punten dan naar individuele wallets.

Het beste is om je cryptovaluta op te slaan in een eigen wallet en de veiligste optie is hierbij een hardware wallet. Gelukkig maakt LiteBit het heel eenvoudig om crypto te kopen en deze direct naar zo’n wallet te sturen.

Niet de meest recente en scherpe prijzen, handel niet zo goed als op een exchange

Uiteraard heeft LiteBit scherpe prijzen maar deze zijn nooit zo scherp als op een gespecialiseerd handelsplatform (exchange). Wil je echt de allerlaatste prijzen en wil je ook heel snel kunnen handelen met bijvoorbeeld buy en sell orders dan moet je dus naar een exchange toe. Dit is ook nog eens een veel goedkopere oplossing, want je betaalt hier slechts een hele kleine fee voor elke trade die je doet.

Binance is onze favoriete exchange en hier betaal je bijvoorbeeld 0,1 of 0,05% per trade aan fee’s.

Tijdens de ‘Crypto Mania’ in december / januari was de website regelmatig overbelast

In de periode december 2017 – januari 2018 was er sprake van een gigantische run op cryptovaluta. Bitcoin was in december ongemeen populair en in januari waren diverse altcoins erg in trek. Dit zorgde ervoor dat veel sites de vraag simpelweg niet aankonden. Dit resulteerde in het geval van LiteBit soms in een trage website en op bepaalde moment was het onmogelijk om cryptovaluta te kopen.

Het intrigerende van cryptocoins is voor veel mensen toch de prijs en hier wil je snel op kunnen spelen. De onmogelijkheid dit te doen is natuurlijk frustrerend.

Aan de andere kant was de run op crypto zo ontzettend groot dat er haast niet tegen op viel te managen. In december schreven we bijvoorbeeld nog een artikel over Coinbase, wereldwijd gezien de grootse aanbieder van crypto. Hier werden op het hoogtepunt vele honderd duizend nieuwe accounts per dag aangemaakt wat ook bij die site zorgde voor flinke vertraging.

Onze conclusie van deze LiteBit Review

Wij vinden LiteBit een betrouwbare aanbieder van cryptovaluta. De site is helder en overzichtelijk en geeft je meteen een goed inzicht in wat er te koop is. Het aankoop proces is eenvoudig en snel, waarbij de mogelijkheid om met iDeal te kunnen betalen natuurlijk erg prettig is. Ook vinden wij het fijn dat je je cryptovaluta in de meeste gevallen makkelijk kunt beheren via de wallets. Ook de portfolio pagina is erg handig en voegt een stukje gebruiksgemak toe. Je kunt op deze manier toch heel makkelijk inzicht krijgen in hoe je cryptovaluta presteert.

Ervaringen van gebruikers

Op de website Trustpilot staan maar liefst 842 ervaringen gepost van gebruikers van LiteBit. Uit al deze beoordelingen komt een score van 4 sterren (uit 5) rollen. De meeste mensen focussen in hun ervaringen op het grote aanbod en het gebruiksgemak. Ook de klantenservice wordt vaak aangehaald als een positief punt het bedrijf. Deze reageert over het algemeen erg snel en behulpzaam op vragen van klanten en dit is naar onze mening zeker een facet wat nogmaals de betrouwbaarheid van het bedrijf onderstreept.

Jouw ervaring?

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar de mening van de lezers van deze website. Schrijf vooral in de comments wat jullie goed of slecht vinden of vonden aan LiteBit!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht