LitePay stop met alle operaties, wil bedrijf verkopen

LitePay, een bedrijf dat vergelijkbaar is met BitPay en dus bedrijven en consumenten de mogelijkheid wil geven betalingen te versturen en te ontvangen in Litecoin, heeft aangegeven dat ze alle operaties hebben stopgezet en dat ze het bedrijf willen gaan verkopen.

Dit alles is te lezen in een blogpost op de site van de Litecoin Foundation. Die laatste heeft flink geïnvesteerd in LitePay en dus is het behoorlijk teleurstellend dat het bedrijf nu dus besluit de deuren te sluiten.  In het statement staat het volgende te lezen:

“The Litecoin Foundation was contacted by Kenneth Asare, CEO of LitePay, informing us that he has ceased all operations and is preparing to sell the company.”

Eind februari maakte Litecoin nog een flinke opmars door toen werd aangekondigd dat LitePay vanaf 26 februari live zou gaan maar zo ver is het nooit gekomen. De CEO van LitePay, Kenneth Asare, heeft de foundation meerdere malen om meer financiële ondersteuning gevraagd maar heeft deze niet nogmaals gekregen.

LitePay zou ervoor moeten zorgen dat bedrijven en consumenten op een makkelijke manier betalingen in LTC konden gaan accepteren. Dit zou niet alleen beperkt zijn tot online maar ook de fysieke Credit Card zou je met LTC laten betalen.

In een AMA-sessie (Ask Me Anything) op Reddit kon Asare niet helemaal duidelijk maken waar de financiële steun vanuit de LTC Foundation naartoe was gegaan en dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat het bedrijf op minder financiële steun kon rekenen. Daarnaast waren ook veel van zijn antwoorden te onduidelijk wat hem op kritiek en een gebrek aan geloofwaardigheid kwam te staan.

De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, heeft in Tweet zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij de samenwerking te veel op heeft gehyped en dat hij en de Foundation niet genoeg hebben ingezien dat dit een gevalletje ’too good to be true’ was.

Wil je wat meer informatie over Litecoin (LTC) als project? Bekijk dan eens onze aparte post over deze cryptocoin.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht