Wat is Litecoin en hoe werkt Litecoin?

Litecoin (LTC) werd in 2011 opgericht met als doel het ‘zilver te worden ten opzichte van Bitcoins goud’. Wat Litecoin precies is, hoe het werkt en waar je Litecoin (LTC) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Litecoin (LTC)?

LiteCoin is relatief goed te vergelijken met Bitcoin, als het tenminste op de techniek en het concept aankomt. LiteCoin werd in 2011 opgericht om eigenlijk een snellere versie van Bitcoin te zijn. Zo kan LiteCoin ongeveer 4 keer zo snel een transactie verwerken als Bitcoin. In het kort komt het er op neer dat LiteCoin betaalbaarder en sneller is als het aankomt op het verrichten van betalingen.

Charlie Lee

Charlie Lee, een ex-software engineer van Google, is de oprichter van LiteCoin. Eind 2017 kwam in het nieuws dat hij al zijn Litecoins heeft verkocht, omdat het volgens hem voor een ongezonde situatie zorgt. De eigenaar van het project die met bijvoorbeeld zijn Twitter account een enorme invloed heeft op de prijs van zijn product is, naar zijn mening, geen gezonde situatie en gaat in tegen het gedecentraliseerde karakter van het project.

Het verkopen van zijn Litecoins heeft hem ongetwijfeld honderden miljoenen opgeleverd aangezien Litecoins spectaculair in waarde zijn toegenomen.

Praktische informatie over Litecoin

-Actuele koers van LiteCoin (LTC) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van LiteCoin-

-Het Twitteraccount van LiteCoin-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Litecoin-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht