27 mei 2020

Waarom Ijsland wel eens het nieuwe cryptomining walhalla kan worden

Er gaan al tijden geruchten over de Chinese regering en een eventuele cryptomining ban in het Aziatische land. Zoals bekend, in China wordt verreweg de meeste cryptovaluta gemined. De elektriciteit is er goedkoop en dus wordt naar schatting 60% van alle Bitcoins gemined in China. Er is echter een grote kans dat er een verrassende nieuwe speler op het mining toneel komt: Ijsland.

De groeiende onzekerheid over de eventuele mining ban in China en het algemene negatieve sentiment tegenover crypto namens de Chinese regering heeft er toe geleid dat mining bedrijven aan het kijken zijn naar alternatieven. Ijsland kan hierbij wel eens een grote speler gaan worden.

Het minen van cryptovaluta in Ijsland heeft de volgende voordelen:

Gunstig klimaat – in Ijsland is het over algemeen relatief koel. Dit heeft als groot voordeel dat de computers minder actief gekoeld hoeven te worden. Dit heeft natuurlijk een enorme impact op de hoeveelheid stroom die hiermee verbruikt wordt.

Stabiele politieke situatie – Ijsland is een land een rustig land (met slechts 300.000 inwoners) en heeft een zeer stabiele politieke situatie.

Overvloed aan duurzame Energie – het belangrijkste voordeel van minen in Ijsland is natuurlijk vooral de overvloed aan duurzame energie. Wat te denken van Geo-thermische energie en hydro electriticeit. Deze duurzame energievormen leveren in Ijsland het grootste gedeelte van de totale stroomvoorziening. Het is een feit dat Bitcoin mining een enorme hoeveelheid stroom verbruikt. Als deze stroom duurzaam kan worden opgewekt is dat een grote win voor het imago van cryptovaluta.

Er zijn nu al enkele grote mining bedrijven die hun ‘mining farms’ hebben opgezet in Ijsland. Neem bijvoorbeeld Genesis Mining dat al zijn datacenters op Ijsland heeft staan en hiermee een van de eerste mining bedrijven is die deze stap heeft gezet.

Ook mining bedrijven zullen moeten blijven innoveren om op een zo efficiënt mogelijke manier Bitcoin en andere cryptovaluta te minen. Het uitwijken naar Ijsland kan hierbij een eerste stap zijn. Ook het recyclen van de vrijgekomen warmte kan bijdragen aan een groenere manier van BTC minen, letterlijk ;-).

Wil je wat meer informatie over het minen van cryptovaluta? Bekijk dan eens dit artikel.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange