Coincheck betaalt 440 miljoen dollar terug aan gedupeerde klanten

De Japanse exchange Coincheck werd in januari gehackt en hierbij werd maar liefst 440.000.000$ aan XEM buitgemaakt, de grootste crypto-buit en een van de grootste buiten uberhaupt ooit gemaakt bij een hack of roof. Goed nieuws echter, want Coincheck heeft alle gedupeerden nu terugbetaald.

De hackers van de XEM, de onderliggende valuta van het NEM project zijn nog niet gevonden maar Coincheck is dus wel over gegaan op het uitbetalen van haar gedupeerde klanten.

“Procedures have been completed with the accounts of all 260,000 customers” aldus een zegsman van de exchange. Uiteraard is dit goed nieuws voor de maar liefst 260.000 gedupeerde klanten maar eigenlijk is dit ook voor het vertrouwen in exchanges een goed bericht. Het komt lang niet altijd voor dat dit soort platformen gedupeerde klanten terug betalen en in de meeste gevallen is een hack van dergelijke proporties funest voor een bedrijf en gaat deze simpelweg failliet als gevolg.

In 2014 vond de beroemdste hacks uit de crypto geschiedenis plaats, ook op een Japanse exchange; Mt. Gox. Als gevolg daarvan heeft de Japanse regering strengere reguleringen opgesteld. Coincheck had nog geen officiële licentie maar mocht al wel in bedrijf zijn terwijl haar applicatie in behandeling werd genomen door de officiële instanties. Na de hack hebben de autoriteiten huiszoeking gedaan op het kantoor van Coincheck en heeft het bedrijf als gevolg daarvan meerdere boetes gekregen.

Meerdere facetten van de beveiliging van de exchange waren niet op orde. Vorige week werden er nog 7 Japanse exchanges op het matje geroepen om soortgelijke ‘vergrijpen’. Het gaat daarbij vooral om beveiliging maar ook om background checks van klanten. Meerdere exchanges scoorden hier ruim onvoldoende op en dit werkt volgens de Japanse autoriteiten criminele activiteiten in de hand.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht