Wat is NEM (XEM) en hoe werkt NEM?

NEM (XEM) staat voor ‘New Economy Movement’. Het is een blockchain project dat zich op meerdere facetten focust. Een belangrijk aspect van NEM is het zogeheten Proof of Importance principe waar het gebruikt van maakt. Wil je weten hoe NEM werkt, wat het precies is en waar je XEM koopt? Bekijk dan deze post.

Wat is NEM (XEM)?

NEM is een blockchain platform dat in maart 2015 werd gelanceerd. NEM is niet alleen een cryptovaluta, maar wil ook meer zijn. Denk bijvoorbeeld aan gedecentraliseerde peer to peer messaging applicaties op de blockchain of het creëren van assets. NEM heeft momenteel al een behoorlijke waarde, hierdoor is het nummer 7 op coinmarketcap.

De NEM blockchain softare wordt ingezet voor een commerciële blockchain genaamd Mijin, deze wordt momenteel getest door financiële instanties en bedrijven in Japan.

Proof of Importance

NEM maakt gebruik van het zogeheten Proof of Importance principe. Dit is de onderscheidende factor die NEM zo interessant maakt. Dit is eigenlijk een extra stap bovenop Proof of Stake. Proof of Stake is weer een meer geavanceerde manier van verifiëren van transacties dan Proof of Work.

In tegenstelling tot wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Bitcoin, miners die simpel gezegd moeilijk sommen oplossen (dit is het stukje work in Proof of Work) om een transactie te verifiëren en hiervoor beloond worden met Bitcoin. Bij Proof of Stake zetten mensen een (gedeelte van) hun stake (bezit) in om een transactie verifiëren.

Dit heeft als grootste voordeel dat het veel minder rekenkracht kocht, hetgeen niet alleen de hoeveelheid stroom die nodig is voor een transactie drastisch doet afnemen maar ook de transactiekosten.

PoI voegt hier een factor aan toe, namelijk importance. Dit wil zeggen dat elke user in het netwerk een importance score krijgt toebedeeld. Zo zullen dus niet alleen diegene met heel veel XEM hun stake kunnen inzetten, maar bijvoorbeeld ook users die in grote mate hun XEM verzenden en ontvangen. Hierdoor is PoI dus in principe veel minder toegespitst op diegene met gigantische hoeveelheden XEM.

Het grote voordeel van proof of stake/importance is dat je beloond wordt voor het bezitten (stake) en bezitten+gebruiken (importance) van XEM in de vorm van XEM.

Praktische informatie over NEM

-Actuele koers van NEM (XEM) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van NEM-

-Het Twitteraccount van NEM-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over NEM-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht