OMG Network toont teken van leven, stijgt met 50%

Een regelrechte klassieker, dat mogen we OmiseGO (tegenwoordig OMG Network) toch wel noemen. In de periode 2017-2018 gold deze coin als een grote belofte, het zou de zogeheten Plasma techniek als eerste moeten laten zien.

Deze techniek zorgt er simpelgezegd voor dat de transactiekosten omlaag en het aantal transacties per seconde omhoog kunnen gaan op het Ethereum netwerk. Het is in die zin enigszins te vergelijken met het Lightning Netwerk bij Bitcoin.

Eerlijk gezegd waren wij deze coin enige tijd uit het oog verloren. De waarde van de coin kelderde van 25 dollar (!) tot maar liefst 0,50 dollar in een periode van ongeveer 2 jaar. Behoorlijk ongekend.

Sindsdien is er echter wel het een en ander veranderd. Ethereum zit in de lift, met name door de decentralized finance (DeFi) oplossingen die het biedt, daardoor zit ook het netwerk weer compleet vast; met hoge kosten en slome transacties tot gevolg.

In die zin is het dus niet zo gek dat OMG wat tekenen van leven vertoont: het is in dit opzicht de perfecte oplossing. Sneller en kostenbesparend. Vandaar dan ook, of in ieder geval mede daardoor, zien we dat de prijs van OMG aan het oplopen is.

Over de afgelopen 24 uur is de prijs zelfs met maar liefst 62% toegenomen en daarmee staat OMG weer even in de picture. Op het moment van schrijven is 1 OMG ongeveer 3$ waard. Dat lijkt ten opzichte van het dieptepunte (0,50$ medio maart 2020) natuurlijk een flinke stijging. En dat is het ook.

Kijk je echter naar het grote plaatje, dan zie je dat de prijzen nog steeds enorm achter lopen vergeleken met 2 jaar geleden. Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om alleen maar daarnaar te kijken. Die periode (2017 met name) was van ongekende aard.

Kijken we naar de toekomst dan ziet het er wat ons betreft behoorlijk rooskleurig uit voor OMG. Al wil dat niet zeggen dat we weer richting de 20$ gaan.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht