Wat is OmiseGO (OMG) en hoe werkt OmiseGO?

OmiseGO (OMG) heeft als motto ‘unbank the banked’, wat slaat op het voornaamste doel van OmiseGO: het zijn van een gedecentraliseerde exchange. Wat OmiseGO precies is, hoe OmiseGO werkt en waar je OmiseGO (OMG) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is OmiseGO?

OmiseGO is onderdeel van het Thaise bedrijf Omise, een bedrijf dat sinds 2013 bestaat en werkt aan een platform dat vergelijkbaar is met Paypal. De visie voor OmiseGO is hier enigszins mee te vergelijken. Het bedrijf wil met OmiseGO een platform creëren waarmee mensen eenvoudig zowel cryptovaluta als fiat geld kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een derde partij.

omisego omg
OmiseGO zoals het wordt omschreven op de website van Omise

Vitalik Buterin en OmiseGO

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum en alom gezien als een van de meest invloedrijke mensen binnen de crypto-wereld, is nauw verbonden met OmiseGO. In de eerste plaats omdat OmiseGO vooralsnog werkt op het Ethereum netwerk.

Vitalik is een adviseur van het OmiseGO project en heeft al meerdere keren aangegeven dat hij enorm veel potentie ziet in OmiseGO.

Schaalbaarheid van OmiseGO

OmiseGO heeft in potentie een enorme capaciteit. Dit komt doordat het gebruikt van zogeheten Proof of Stake om transacties te verifiëren. In tegenstelling tot wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Bitcoin, miners die simpel gezegd moeilijk sommen oplossen (dit is het stukje work in Proof of Work) om transacties te verifiëren en hiervoor beloond worden met Bitcoin. Bij Proof of Stake zetten mensen een (gedeelte van) hun stake (bezit) in om een transactie verifiëren.

Dit heeft als grootste voordeel dat het veel minder rekenkracht kost, hetgeen niet alleen de hoeveelheid stroom die nodig is voor een transactie drastisch doet afnemen maar ook de transactiekosten.

Waar kun je OmiseGO (OMG) kopen?

Voordat we OmiseGO in gebruik kunnen nemen, zullen we het nog moeten doen met gecentraliseerde platformen om OMG te kunnen kopen. OMG is sinds kort te koop op Bitvavo. Dit is een Nederlandse website met een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta. Ook kun je hier eenvoudig met euro’s betalen via iDeal.

Wil je naar een exchange? Bijvoorbeeld om de beste prijs te krijgen of om in OMG te gaan handelen? OmiseGO is onder meer te koop op Binance. Dit is een handelsplatform waarop je verschillende soorten digitale valuta kunt verhandelen. Binance heeft een zeer betrouwbare site met een goede, overzichtelijke interface.

Een handleiding voor het kopen van crypto op Binance vind je hier. Hierin leggen we je stap voor stap uit wat je moet doen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

[one-half-first]

Snelste manier om met euro’s crypto te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

[/one-half-first]
[one-half]

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

[/one-half]

Praktische informatie over OmiseGO

-Actuele koers van OmiseGO (OMG) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van OmiseGO-

-Het Twitteraccount van OmiseGO-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over OmiseGO-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *