Wat is OmiseGO (OMG) en hoe werkt OmiseGO?

OmiseGO (OMG) heeft als motto ‘unbank the banked’, wat slaat op het voornaamste doel van OmiseGO: het zijn van een gedecentraliseerde exchange. Wat OmiseGO precies is, hoe OmiseGO werkt en waar je OmiseGO (OMG) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is OmiseGO?

OmiseGO is onderdeel van het Thaise bedrijf Omise, een bedrijf dat sinds 2013 bestaat en werkt aan een platform dat vergelijkbaar is met Paypal. De visie voor OmiseGO is hier enigszins mee te vergelijken. Het bedrijf wil met OmiseGO een platform creëren waarmee mensen eenvoudig zowel cryptovaluta als fiat geld kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een derde partij.

omisego omg

OmiseGO zoals het wordt omschreven op de website van Omise

Vitalik Buterin en OmiseGO

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum en alom gezien als een van de meest invloedrijke mensen binnen de crypto-wereld, is nauw verbonden met OmiseGO. In de eerste plaats omdat OmiseGO vooralsnog werkt op het Ethereum netwerk.

Vitalik is een adviseur van het OmiseGO project en heeft al meerdere keren aangegeven dat hij enorm veel potentie ziet in OmiseGO.

Schaalbaarheid van OmiseGO

OmiseGO heeft in potentie een enorme capaciteit. Dit komt doordat het gebruikt van zogeheten Proof of Stake om transacties te verifiëren. In tegenstelling tot wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Bitcoin, miners die simpel gezegd moeilijk sommen oplossen (dit is het stukje work in Proof of Work) om transacties te verifiëren en hiervoor beloond worden met Bitcoin. Bij Proof of Stake zetten mensen een (gedeelte van) hun stake (bezit) in om een transactie verifiëren.

Dit heeft als grootste voordeel dat het veel minder rekenkracht kost, hetgeen niet alleen de hoeveelheid stroom die nodig is voor een transactie drastisch doet afnemen maar ook de transactiekosten.

Praktische informatie over OmiseGO

-Actuele koers van OmiseGO (OMG) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van OmiseGO-

-Het Twitteraccount van OmiseGO-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over OmiseGO-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht