7 Japanse exchanges op de vingers getikt

De Japanse Financiële Service Agency heeft 7 cryptocurrency handelsplatformen (exchanges) op de vingers getikt en nog eens 2 andere exchanges volledig stopgezet. Dit is te lezen op de site van CNBC.

Onder andere de exchange Coincheck is min of meer op het matje geroepen. Coincheck kwam onlangs negatief in het nieuws nadat er een hack op de site had plaatsgevonden waarbij er meer dan 500 miljoen dollar aan crypto (XEM) werd buitgemaakt. Volgens de Japanse waakhond heeft Coincheck niet genoeg interne beveiligingsmechanismes geïmplementeerd. Overigens gaat Coincheck op korte termijn gedupeerde klanten uitbetalen.

Min of meer dezelfde verwijten vallen ten deel aan de andere crypto exchanges. Er wordt volgens de instanties niet genoeg gedaan aan veiligheid en controle en dit zou witwassen, terroristische activiteiten en andere criminaliteit ondersteunen. Twee exchanges, Bit Station en FSHO, moeten zelfs per direct een maand op slot.

In het geval van Bit Station heeft een medewerker blijkbaar Bitcoin van klanten gebruikt voor zijn eigen verrijking. Qua volume zijn dit zeker geen grote spelers op de cryptomarkt maar het is wel een teken aan de wand voor exchanges. Deze moeten nou eenmaal voldoen aan steeds strengere regelgeving.

Gisteren vertelde de Amerikaanse SEC (securities and exchange commission, soort regulerend handels orgaan) nog dat ze vinden dat crypto exchange vooralsnog een soort wilde westen zijn. De SEC wil dat exchanges zich moeten registeren en wil strengere regelgeving door gaan voeren. Dat nieuws, gecombineerd met de geruchten over een eventuele Binance hack zorgen er nu al bijna 24 uur voor dat de cryptoprijzen behoorlijk stevig dalen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *