22 oktober 2020

7 Japanse exchanges op de vingers getikt

De Japanse Financiële Service Agency heeft 7 cryptocurrency handelsplatformen (exchanges) op de vingers getikt en nog eens 2 andere exchanges volledig stopgezet. Dit is te lezen op de site van CNBC.

Onder andere de exchange Coincheck is min of meer op het matje geroepen. Coincheck kwam onlangs negatief in het nieuws nadat er een hack op de site had plaatsgevonden waarbij er meer dan 500 miljoen dollar aan crypto (XEM) werd buitgemaakt. Volgens de Japanse waakhond heeft Coincheck niet genoeg interne beveiligingsmechanismes geïmplementeerd. Overigens gaat Coincheck op korte termijn gedupeerde klanten uitbetalen.

Min of meer dezelfde verwijten vallen ten deel aan de andere crypto exchanges. Er wordt volgens de instanties niet genoeg gedaan aan veiligheid en controle en dit zou witwassen, terroristische activiteiten en andere criminaliteit ondersteunen. Twee exchanges, Bit Station en FSHO, moeten zelfs per direct een maand op slot.

In het geval van Bit Station heeft een medewerker blijkbaar Bitcoin van klanten gebruikt voor zijn eigen verrijking. Qua volume zijn dit zeker geen grote spelers op de cryptomarkt maar het is wel een teken aan de wand voor exchanges. Deze moeten nou eenmaal voldoen aan steeds strengere regelgeving.

Gisteren vertelde de Amerikaanse SEC (securities and exchange commission, soort regulerend handels orgaan) nog dat ze vinden dat crypto exchange vooralsnog een soort wilde westen zijn. De SEC wil dat exchanges zich moeten registeren en wil strengere regelgeving door gaan voeren. Dat nieuws, gecombineerd met de geruchten over een eventuele Binance hack zorgen er nu al bijna 24 uur voor dat de cryptoprijzen behoorlijk stevig dalen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht