22 Europese landen ondertekenen internationale blockchain samenwerking

Ondanks dat de cryptomarkt het afgelopen kwartaal flinke verliezen heeft geleden is het toch voor iedereen duidelijk dat blockchain technologie een blijvertje is. Zo ook voor de EU. Gister werd bekend gemaakt dat 22 Europese landen (waaronder Nederland) een blockchain partnership hebben ondertekend.

Dit werd aangekondigd in een statement op de website van de Europese Commissie. Hierin staat te lezen dat Europa wereldwijd een voorloper wil gaan zijn op het gebied van deze innovatie. De zogeheten European Blockchain Partnership moet ervoor zorgen dat het makkelijker wordt voor lidstaten om ervaringen en expertise uit te wisselen, zodat er op EU-brede schaal blockchain applicaties kunnen worden ontwikkeld.

De voorzitter van Digitale Economie en Samenleving (en een van de initiatiefnemers van deze samenwerking) sprak nog wat mooie woorden uit over blockchain in z’n algemeen en het nut van het ‘verdrag’.

Mariya Gabriel:

In de toekomst zullen alle openbare voorzieningen blockchain technologie gebruiken. Blockchain is een geweldige kans voor Europa. De samenwerking die vandaag is gestart zorgt ervoor dat lidstaten makkelijker samen kunnen werken met de Europese Commissie om zo het enorme potentieel van blockchain technologie in te zetten ten behoeve van betere service voor de burgers”

Het is zeker goed om te horen dat de Europese Unie denkt dat blockchain zo’n grote rol gaat spelen in de technologische vooruitgang van de Unie. Het geeft maar weer eens aan hoeveel ruimte voor groei er nog steeds is en ook hoezeer toch ook de tendens enigszins omslaat.

Steeds meer regeringen, financiële instellingen en nu dus ook de Europese Unie hebben zich positief uitgelaten over blockchain technologie en cryptovaluta en dat is goed nieuws voor iedereen die zich hiermee bezighoud.

Share

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht