Cryptovaluta op de agenda tijdens G20 top in Argentinië

Op 19 en 20 maart staat in Buenos Aires het financiële gedeelte van de G20-top op het programma. Op deze top gaan de 20 grootste economische en politieke wereldmachten het onder andere hebben over cryptovaluta.

De ministers van Financiën en de voorzitters van Centrale Banken gaan het maandag en dinsdag dus hebben over cryptovaluta. Het gaat er met name om dat er een soort overeenstemming gaat worden bereikt over hoe banken en overheden nou eigenlijk om moeten gaan met cryptovaluta.

Het is inmiddels wel duidelijk dat crypto niet meer te negeren valt en dus is het een belangrijk agendapunt. Het zal hierbij met name gaan om regulering. We zien steeds vaker dat overheden, exchanges en inmiddels ook grote bedrijven op allerlei verschillende manieren invulling proberen te geven aan zaken als controle van klanten, tegengaan van criminele praktijken en misleidende reclame.

Zo hebben Facebook en Google aangekondigd te stoppen met het tonen van advertenties die te maken hebben met digitale valuta, deze beslissing bleek mede door druk van de FBI tot stand te zijn gekomen. Op de G20 top wordt verwacht dat er een iets meer eensgezinde visie over dit soort zaken naar buiten gaat komen.

In een openbaar document dat op de site van de G20-top staat, staan alvast wat agendapunten. Hierin staat onder andere te lezen dat de technologie achter cryptovaluta veel potentie heeft maar tegelijkertijd een bepaald risico (witwassen, belastingontduiking etc.) met zich mee brengt.

Na de gigantische crypto-hausse die in 2017 plaatsvond is er naar onze mening wel degelijk behoefte aan politieke sturing op dit gebied. Er is een wildgroei aan projecten, waarvan velen weinig toevoegen en het risico op financiële schade voor burgers is hierdoor vrij groot.

Of er de komende dagen al echte overeenstemming gaat worden bereikt over wat de politieke visie gaat zijn, dat is de vraag. Het is daarnaast ook de vraag hoe de markt hierop gaat reageren. De laatste dagen is er niet bepaald sprake van positiviteit op de markt. Toch is onze verwachting dat er morgen en overmorgen absoluut positieve geluiden te horen gaan zijn die ook een gunstig effect op de markt kunnen gaan hebben.

Wij zullen na afloop van de vergaderingen een artikel plaatsen over de ontwikkelingen en eventuele belangrijke uitspraken.

G20 financien
De vergaderingen staan gepland op 19 en 20 maart

** Update **

Voor de top is inmiddels een statement van de FSB (Financial Stability Board) uitgekomen, dit is een soort internationale toezichthouder in de financiële wereld. Dit statement werd naar alle ministers gestuurd als een soort input voor de meetings.

In het statement staat te lezen dat cryptovaluta vooralsnog geen bedreiging vormt voor de financiële markt en dat er op dit moment geen nieuwe regulering voor hoeft te worden opgesteld. 

De markt heeft positief gereageerd op dit bericht, want de in de uren na de release van het bericht stegen de koersen van vrijwel alle grote cryptomunten. Dit was nodig ook, want gisteren werden er (ook in aanloop naar de G20 top) hevige verliezen geleden.

Of dit ook op de midden-lange termijn een positief effect gaat hebben op de markt is de vraag maar er staan momenteel toch behoorlijk wat seinen op groen voor een volgende ‘bull run’. We houden het in de gaten.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Snelste manier om met euro’s crypto te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Cryptovaluta op de agenda tijdens G20 top in Argentinië

 • 19 maart 2018 om 17:18
  Permalink

  Krijg de indruk dat deze berichtgevingen wel een beetje anti-crypto zijn. Vandaag is juist een topdag voor cryptos! Laten we ook vooral niet vergeten dat de banken de grootste boeven waren afgelopen decennia met hun perverse bonuscultuur. Cryptos hebben de toekomst.

  Voor de G20 top is inmiddels een statement van de FSB (Financial Stability Board) uitgekomen, dit is een soort internationale toezichthouder in de financiële wereld. Dit statement werd naar alle ministers gestuurd als een soort input voor de meetings.

  In het statement staat te lezen dat cryptovaluta vooralsnog geen bedreiging vormt voor de financiële markt en dat er op dit moment geen nieuwe regulering voor hoeft te worden opgesteld. 

  De markt heeft positief gereageerd op dit bericht, want de in de uren na de release van het bericht stegen de koersen van vrijwel alle grote cryptomunten. Dit was nodig ook, want gisteren werden er (ook in aanloop naar de G20 top) hevige verliezen geleden.

  Of dit ook op de midden-lange termijn een positief effect gaat hebben op de markt is de vraag maar er staan momenteel toch behoorlijk wat seinen op groen voor een volgende ‘bull run’.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *