28 februari 2020
crypto ban ads google facebook

Facebook verbande crypto-ads onder druk van FBI, Google de volgende?

Vorige maand werd bekend dat het niet langer mogelijk gaat zijn om advertenties op Facebook te plaatsen die te maken hebben met cryptovaluta. Vandaag blijkt dat die beslissing niet helemaal vrijwillig is genomen. De FBI (en andere instanties) zet hier namelijk druk achter en het lijkt erop dat Google de volgende is.

Zoals dus al aangeven, het is niet meer mogelijk om crypto advertenties op Facebook te plaatsen. Er zouden volgens Facebook, en wij kunnen het hier alleen maar mee eens zijn, te veel misleidende projecten zijn die de mainstream gebruiker op Facebook bereiken. Er zijn genoeg voorbeelden aan te halen van scam ICO’s en coins die voor de gewone man op FB niet als dusdanig worden herkend. Op zich is dit dus geen slechte policy.

Vandaag kwam naar buiten dat Facebook dit echter niet vrijwillig heeft gedaan maar dat de FBI hier nadrukkelijk op heeft aangedrongen. Dit is te lezen in een artikel op Trustnodes. Blijkbaar oefende de FBI al maanden grote druk uit op Facebook om zijn advertentie regelgeving aan te passen en Facebook is hier na enige tijd toch in meegegaan.

Een hooggeplaatste detective die zich met dit dossier bezighoudt zegt hierover:

“What happened is that Canada’s Binary Options Task Force as well as the FBI explained to Facebook what the concerns were and that these types of ads are leading to people becoming victims.”

Gaat Google ook crypto advertenties verbieden dan wel verbannen?

Blijkbaar is nu ook Google aan de beurt. Er wordt al een tijdje op een zelfde manier druk uitgeoefend op Google maar hier wordt vooralsnog weinig gehoor aan gegeven. Volgens Google zijn ze hier zelf al mee bezig en is hun bestaande regelgeving al relevant genoeg voor dit onderwerp. Het lijkt er dus niet op dat Google op enig moment crypto advertenties zal gaan bannen maar het geeft wel te denken dat de druk vanuit officiële instanties hierover wel zal toenemen.

Het blijft natuurlijk een heikel punt. Toch denken wij dat er wel degelijk veel mensen slachtoffer worden van de crypto-hype. Mensen zien advertenties van nieuwe, potentieel veelbelovende projecten zonder echt de techniek of de achterliggende concepten te snappen. In sommige gevallen zijn ICO’s regelrechte scams en gooi je je geïnvesteerde geld weg. Het is de vraag of de overheid hier echt tegen op moet treden.

Het is namelijk ook grotendeels je eigen verantwoordelijkheid en eigen beslissing om ergens geld in te stoppen en het is niet helemaal eerlijk dat goede projecten moeten lijden onder de slechte projecten.

** UPDATE **

Inmiddels is bekend dat ook Google crypto advertenties in de ban gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange