Google gaat toch overstag en bant crypto advertenties

Google gaat vanaf juni geen crypto advertenties meer laten zien op haar platformen. Volgens de tech-gigant hebben deze ads schade toebedeeld aan consumenten en dus moeten ze worden geweerd.

Na Facebook is Google dus de tweede grote tech partij die de advertenties in de ban doet. We schreven hier onlangs nog een artikel over waaruit bleek dat zowel Facebook als Google een duwtje in de ‘goede richting’ hiervoor hebben ontvangen van onder andere de FBI.

Daar waar Google eerst nog niet overstag leek te gaan heeft het nu dus toch besloten om dat wel degelijk te doen. Het bedrijf licht in zijn bad-ads-reportage toe: “we’ve seen enough consumer harm or potential for consumer harm that it’s an area that we want to approach with extreme caution”.

Vanaf juni zijn er dus geen advertenties meer over cryptovaluta, ICO’s, wallets of exchanges, een beslissing die nog wel eens een grote invloed kan hebben op meerdere platformen. Kijk bijvoorbeeld naar nieuwswebsites als deze waarop toch veelvuldig (Google) advertenties te zien zijn die te maken hebben met crypto.

Toch denken wij dat het een goede stap is. Er is momenteel sprake van een Wild West situatie waarin de consumenten wel degelijk beschermd dienen te worden. Er zijn zoveel projecten en zoveel scams in omloop dat je bijna niet meer weet waar je moet kijken. Elke advertentie belooft je (9 van de 10 keer) onterecht gouden bergen en een wereldschokkende verandering maar het leeuwendeel van dit soort ads is toch op z’n minst misleidend.

Vanaf juni 2018 dus geen crypto-ads meer op diensten die van Google zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht