Korea gaat ICO’s weer toestaan

De Koreaanse regering gaat ICO’s weer toestaan. Dit is te lezen op de website van de Korea Times. Diverse financiële instanties hebben een plan geschreven dat er voor gaat zorgen dat ICO’s onder bepaalde omstandigheden weer gelegaliseerd gaan zijn.

In september 2017 werd nog juist precies het tegenovergestelde gemeld, sindsdien zijn ICO’s namelijk verboden in Aziatische land. Aan het begin van 2018 was er zelfs even sprake van een totale ban op alle cryptovaluta. Dit bleek uiteindelijk slechts de mening van 1 regeringsofficial te zijn maar het gaf wel een flinke klap aan het vertrouwen in crypto in z’n algemeenheid.

Er is überhaupt sprake van een behoorlijke strenge regelgeving in Korea, zo kunnen mensen alleen investeren in cryptovaluta via een speciaal daarvoor geopende bankrekening.

Cryptovaluta is ongekend populair in Korea en het is dan ook een van de landen waarin de crypto-adoptie (het aantal mensen dat geinvesteerd heeft in crypto) op een ongekend hoog niveau ligt. Onlangs werd nog bekend gemaakt dat het vooral de oudere Koreanen zijn die investeren in digitale valuta’s en blockchain projecten.

Dit bleek uit een enquete onder ruim 2500 volwassen Koreanen. Het bleek dat hoe ouder een persoon was hoe meer hij of zij geïnvesteerd had in crypto.

Of dit soort berichten ook positief nieuws zijn voor de grootste Koreaanse cryptovaluta ICON (ICX) is onduidelijk. ICX is nog steeds niet verkrijgbaar op Koreaanse exchanges, iets waar aanhangers van het project al een tijdje op wachten. Wij verwachten echter dat dit gaat gebeuren zodra ICX haar mainnet tokens in omloop gaat brengen. Wil je meer weten over Icon als project, bekijk dan onze aparte post hierover.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht