Officiëel: Zuid-Korea gaat crypto-exchanges en handel niet in de ban doen

In een persbericht dat is verschenen op Reuters.com geeft de minister van financiën van Korea, Kim Dong-yeon, aan dat het Aziatische land geen intentie heeft om cryptocurrency in de ban te doen. Hier was al enige tijd onzekerheid over en er verscheen onlangs nog wat conflicterend nieuws vanuit Zuid-Korea over een eventuele cryptoban. De laatste verklaring van de minister van financiën is echter een geruststellende voor zowel de Koreaanse als daarmee de gehele cryptomarkt.

Zuid-Korea is een hele grote speler als het aankomt op cryptovaluta. Deze verklaring vanuit de Koreaanse regering is dus een hele geruststelling aangezien een cryptoban in Korea een grote invloed zou hebben op de rest van de cryptomarkt. Zuid-Korea is een van landen waarin crypto zeer populair is en waar de adoptie van crypto op een erg hoog niveau ligt.

De minister verklaarde:

“There is no intention to ban or suppress cryptocurrency”

De voorzitter van de Korean Fair Trade commission voegde hier aan toe:

“Shutting down cryptocurrency exchanges is not realistically possible. Based on electronic commerce law, the government does not have the authority to close down cryptocurrency trading platforms.”

Eerder deze maand sprak de minister van justitie zich nog uit over een algehele cryptoban in Zuid-Korea. Dit bleek echter een statement te zijn dat niet of nauwelijks op ondersteuning vanuit de rest van de regering kon rekenen. Diverse medewerkers van de regering kwamen dan ook al snel met een soort ‘tegenverklaring’ waardoor dit nieuws eigenlijk een (flinke) storm in een glas water bleek te zijn.

De markt reageerde echter wel zeer negatief op dit bericht. Het is de vraag of het recente, positieve nieuws een omgekeerd effect zal gaan hebben.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht