Trump roept handel in Venezolaanse Petro-dollar halt toe

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een bevel uitgevaardigd dat ervoor zorgt dat het aankopen van de Venezolaanse Petro-Dollar verboden wordt. Dit staat te lezen in een statement op de website van het witte huis. De maatregel zou in het leven zijn geroepen om meer druk uit te kunnen oefenen op de (steeds meer op een dictatuur lijkende) Venezolaanse regering.

In het bericht staat te lezen dat het Amerikanen wordt verboden om elke cryptovaluta die wordt uitgegeven door de Venezolaanse regering te kopen. Hoe dit verbod in de praktijk gaat werken is nog niet helemaal duidelijk.

“All transactions related to, provision of financing for, and other dealings in, by a United States person or within the United States, any digital currency, digital coin, or digital token, that was issued by, for, or on behalf of the Government of Venezuela on or after January 9, 2018, are prohibited as of the effective date of this order.”

Wat is de Petro-Dollar?

De Petro-Dollar werd eind vorig jaar in het leven geroepen door president Maduro. Volgens zijn zeggen moet het ervoor zorgen dat de gigantische inflatie in het land een halt toe wordt geroepen maar het lijkt er in de praktijk vooral op dat de Petro wordt gebruikt om geld mee binnen te halen en om internationale sancties mee te ontlopen.

De cryptomunt zou gelinkt moeten zijn aan olie, 1 Petro Dollar zou gelijk moeten staan aan een bepaalde eenheid aan olie. Dit is echter niet te controleren en lijkt dan ook op zijn minst behoorlijk schimmig.

Daar komt nog bij dat de Petro alleen met dollars te koop is en dat de gewone Venezolaanse burger er dus weinig aan heeft. Desalniettemin heeft Maduro in februari op Twitter vertelt dat er al zo’n 700 miljoen dollar zou zijn opgehaald met de Petro. Of dit waar is, is maar zeer de vraag.

Wij denken in ieder geval niet dat er geinvesteerd moet worden in de Petro en mede daarom staat deze coin in ons overzicht van slechtste cryptomunten.

Op zoek naar cryptovaluta?

Snelste manier om met euro’s crypto te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *