Venezolaanse president kondigt eigen cryptomunt aan

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft gisteren aangekondigd dat men in Venezuela gaat komen met de “Petro”, een nieuwe cryptomunt.

Zoals bekend is het in Venezuela al tijden onrustig. President Maduro gedraagt zich als een dictator, wat ervoor heeft gezorgd dat de Verenigde Staten geen handel meer bedrijft met Venezuela. De plaatselijke valuta, de Bolivar, is al jaren bezig met een vrije val ten opzichte van valuta als de Euro en voornamelijk de Amerikaanse Dollar.

Het wordt voor de gewone Venezolaan steeds moeilijker om gewone levensmiddelen te kopen. Zo daalde de Bolivar alleen vorige maand al met 57% in waarde ten opzichte van de Dollar.

Niet verwonderlijk dus dat Bitcoin behoorlijk populair is in het Zuid-Amerikaanse land. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande tweet:

Des te interessanter dat Maduro nu dus met een eigen munt komt. Hij denkt zo de financiële blokkades te kunnen omzeilen. Er is meteen al veel kritiek gekomen op Maduro door dit besluit. Cryptocoins zijn uiteraard juist gedecentraliseerd, iets waar de overheid of een centrale bank dus totaal geen invloed op heeft.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *