Verwarrend nieuws uit Zuid-Korea over een eventuele crypto-ban

Vandaag kwam in het nieuws dat de Koreaanse regering de totale handel in Bitcoin en crypto een halt toe wil roepen. Korea is een gigantische cryptomarkt en een van de landen waar de Bitcoin/crypto-adoptie het grootste is. Logischerwijs leidde dit bericht dan ook tot paniek op de markt, de koersen van bijna alle grote munten daalden scherp. Het nieuws berust echter niet helemaal op de waarheid. Er is namelijk geen sprake van een geplande handelsstop, wel van (mogelijk) meer regulering.

Het is een nogal verwarrende aangelegenheid, waarbij het erop neer komt dat de Minister van Justitie iets heeft gezegd wat op weinig tot geen steun vanuit de regering kan rekenen. De minister kondigde namelijk aan dat er gekeken moet gaan worden naar een wet die cryptohandel een halt toe moet roepen.

Dit idee wordt niet gesteund door de Koreaanse regering, ook al omdat er in Korea sprake is van een bloeiende cryptomarkt en het land zichzelf dus ook in de voeten zou schieten.

In een officiële verklaring laad het Ministerie van Strategie en Financiën weten:

“We do not share the same views as the Ministry of Justice on a potential exchange ban.”

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/951428854085689344

Yoseph Young, een schrijver voor blog Cointelegraph, laat zelfs weten dat er een petitie is gestart om de minister van Justitie te ontslaan.

Wereldwijd weten regeringen zich nog steeds geen eenduidige houding te geven als het gaat om crypto. Dat er meer regulering gaat komen is echter wel duidelijk. Dit is zeker niet slecht. Regulering kan bijvoorbeeld ook betekenen dat je niet meer anoniem kan handelen in crypto, of dat je 18+ moet zijn om dit te kunnen doen.

Interessant is het gegeven dat mainstream media dit bericht overnemen en de daaropvolgende daling van de cryptokoersen.

Bekijk bijvoorbeeld onderstaande koppen in de Nederlandse media.

Telegraaf:

“Zuid-Korea wil bitcoin in de ban doen”

NU.nl:

“Zuid-Koreaanse regering wil handel in bitcoin stoppen”

Nadat het Koreaanse nieuws omstreeks 3 uur ‘s-nachts (Nederlandse tijd) naar buiten kwam is in onderstaande grafiek een zeer scherpe daling te zien.

crypto ban korea

Het is natuurlijk wel interessant (zorgwekkend?) om te zien hoe de totale markt reageert op dit soort berichten. 1 nieuwsbericht, dat door veel mainstream media wordt overgenomen, zorgt ervoor dat er zomaar tientallen miljarden dollars verdwijnen.

Afgelopen dinsdag haalde de bekende en zeer populaire website coinmarketcap bij het berekenen van de actuele waarde van cryptovaluta enkele Koreaanse exchanges uit hun berekeningen. Aangezien de waarde van crypto in Korea over het algemeen hoger ligt, kwam de gemiddelde waarde op coinmarketcap dus lager uit.

Ook dit zorgde onmiddellijk voor een paniekgolf, waardoor veel mensen besloten te ‘panic sellen’ en de koersen daalden hierdoor snel.

Het geeft eens te meer aan hoe volatiel de markt is en waarom je daarnaast ook maar beter je coins gewoon kunt ‘hodlen’, immers de waarde nam in beide gevallen (bijna) net zo snel weer toe nadat bekend werd dat de angst en de daaropvolgende koersdalingen op weinig gebaseerd waren.

Share

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht