Power Ledger gaat samenwerken met groot Japans energiebedrijf, Kansai Electric

Power Ledger en Japan’s op 1 na grootste elektriciteitsbedrijf, Kansai Electric Power, hebben vandaag aangekondigd dat ze gaan samenwerken. Het gaat hierbij in eerste instantie om het uitwisselen van duurzame energie in een soort proef met 10 huizen in Osaka, Japan.

Dit nieuws werd vannacht aangekondigd via een blogpost op Medium. Het doel van de proef is de 10 huizen te voorzien van goedkopere, duurzame energie systemen. Het idee achter Power Ledger is namelijk dat mensen duurzaam opgewekte energie die zij zelf opwekken en niet nodig hebben of gebruiken kunnen verkopen. Via de blockchain maakt het bedrijf het mogelijk een transparant en geautomatiseerd handelsplatform te gebruiken.

Dit heeft als groot voordeel dat het veel rendabeler wordt om duurzame energie op te wekken. Je kunt immers, als je in het bezit bent van zonnepanelen, jouw surplus aan energie verkopen aan bijvoorbeeld je buren die geen zonnepanelen hebben. Andersom krijgen de buren op deze manier relatief goedkoop toegang tot duurzame energie. Een win-win situatie.

David Martin, mede-oprichter van Power Ledger was in z’n nopjes met het nieuws:

“The fact that KEPCO is exploring the Power Ledger platform as a solution is a massive indication that the industry has accepted that change is inevitable. The energy industry is traditionally conservative, and rightly so. When they implement changes consumers are relying on them to be certain it’s the right decision.”

Prijs van Power Ledger

De waarde van de POWR-coins, de bijbehorende valuta van het Power Ledger project, steeg aanzienlijk door deze aankondiging. Momenteel is 1 POWR ongeveer 0,60$ waard, wat de hoogste prijs in bijna 2 maanden betekent. Voor de meest actuele prijs kun je kijken op coinmarketcap.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht