Wat is PowerLedger (POWR) en hoe werkt PowerLedger?

PowerLedger (POWR) is een Australisch bedrijf dat een P2P energie distributieplatform maakt. Wat PowerLedger precies is, hoe PowerLedger werkt en waar je PowerLedger (POWR) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is PowerLedger?

PowerLedger bestaat al een kleine 2 jaar. De token sale is van start gegaan in 2017 maar daarvoor runde het bedrijf al succesvolle testen in Australië. Het idee achter PowerLedger is dat mensen (groene) energie die zij niet nodig hebben kunnen verkopen. Via de blockchain maakt het bedrijf het mogelijk een transparant en geautomatiseerd handelsplatform te gebruiken.

Dit heeft als groot voordeel dat het veel rendabeler wordt om duurzame energie op te wekken. Je kunt immers, als je in het bezit bent van zonnepanelen, jouw surplus aan energie verkopen aan bijvoorbeeld je buren die geen zonnepanelen hebben. Andersom krijgen de buren op deze manier relatief goedkoop toegang tot duurzame energie. Win-win.

Australische regering

De Australische regering heeft het project al financieel ondersteund. Het gaf PowerLedger een soort beurs ter waarde van 8 miljoen Australische dollars omdat het helpt met het innoveren van ‘smart cities’.

Amerika en Thailand

Niet alleen in thuisland Australië timmert PowerLedger aan de weg, ook in Amerika en Thailand is interesse in dit bedrijf en haar concept. In beide landen zijn samenwerkingsverbanden aangegaan tussen PowerLedger en bedrijven die in groene energie investeren (al dan niet ondersteund door de regering).

Elon Musk

Mocht je nog niet overtuigd zijn, zelfs Elon Musk heeft volgens geruchten interesse in PowerLedger. Zijn project Solarcity zou natuurlijk perfect matchen met PowerLedger.

Onderstaand filmpje laat precies zien waar PowerLedger voor staat.

Wij denken dat dit een van de meest interessante blockchain projecten in de cryptowereld is. Innovatie op het gebied van energieconsumptie is iets wat de komende jaren hoog in het vaandel moet staan en dit project kan daar zeker een bijdrage aan leveren.

Praktische informatie over PowerLedger

-Actuele koers van PowerLedger (POWR) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van PowerLedger-

-Het Twitteraccount van PowerLedger-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over PowerLedger-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Wat is PowerLedger (POWR) en hoe werkt PowerLedger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *