Wat is Qtum (QTUM) en hoe werkt Qtum?

Qtum is een blockchainproject dat wordt geleid door de zogeheten Qtum stichting uit Singapore. Wat Qtum precies is, hoe Qtum werkt en waar je Qtum koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Qtum?

Qtum is goed te omschrijven als een mengeling van Bitcoin en Ethereum. Het kan aan de ene kant dus gebruikt worden als smart contract platform (ala Ethereum) en daarnaast als betalingsplatform (ala Bitcoin).

Smart contracts zijn stukjes code op de blockchain. Het doel van het aangaan van een contract tussen partijen is het omzeilen van de zogeheten derde partij. Denk bijvoorbeeld aan Uber, je hebt geen overeenkomst (contract) met de chauffeur, maar met Uber. Of wat te denken van Airbnb, je betaalt geld aan Airbnb, niet aan de eigenaar van het huis/appartement waarin je verblijft.

Smart contracts kunnen ervoor zorgen dat er een platform gebouwd kan worden waarop er geen tussenliggende partijen meer zijn. Je hebt dus rechtstreekse contracten tussen partijen, waardoor er bijvoorbeeld geen boekingskosten/servicekosten hoeven te worden betaald. Dit soort platformen worden gedecentraliseerde applicaties (dapps) genoemd.

Daarnaast wil Qtum zich dus ook focussen op de financiële markt. Groot voordeel van de Qtum blockchain is dat deze gebruik maakt van zogeheten Proof of Stake in plaats van Proof of Work om transacties mee te verifiëren. Hierdoor is de blockchain met name energie (en kosten) zuinige dan die van bijvoorbeeld Bitcoin.

Waar kun je Qtum kopen?

Qtum koop je eenvoudig bij de Nederlandse crypto aanbieder Bitvavo. Dit is een website waarop je eenvoudig met iDeal euro’s kunt omwisselen voor Qtum. Je crypto staat vervolgens erg veilig opgeslagen op Bitvavo. Ze slaan alle crypto offline op, wat ervoor zorgt dat het risico op hacks minimaal is.

Mocht je willen handelen in QTUM dan kunnen we je Binance aanraden. Dit is een zogeheten handelsplatform waarop je verschillende soorten digitale valuta kunt verhandelen. Binance heeft een zeer betrouwbare site met een fraaie, overzichtelijke interface.

Als je wilt weten hoe je crypto naar Binance stuurt je dit moet doen, dan kunnen we je dit artikel aanbevelen. Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

Praktische informatie over Qtum?

-Actuele koers van Qtum (QTUM) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Qtum-

-Het Twitteraccount van Qtum-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Qtum-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *