Wat is Quantstamp (QSP) en hoe werkt Quantstamp?

Quantstamp (QSP) is een protocol dat de beveiliging van smart contracts controleert. Wat Quanstamp precies is, hoe Quantstamp werkt en waar je Quantstamp tokens (QSP) koopt? Dat lees je allemaal in deze post.

Wat is Quantstamp?

In de cryptowereld is beveiliging van groot belang. Dit geldt zowel voor digitale valuta, zoals Bitcoin, Litecoin of Nano als voor smart contract platformen als Ethereum of Cardano. En juist voor die laatste wil Quanstamp iets betekenen.

Quantstamp heeft een valuta (QSP) die wordt gebruikt als beloning voor het vinden van beveiligingsrisico’s in smartcontract code. Beveiligingsexperts krijgen dus QSP voor het schrijven van code die beveiligingsrisico’s en lekken kan opsporen.

Je kunt je voorstellen dat beveiliging en goede, cleane code in het geval van smart contracts enorm belangrijk is. Er is namelijk geen middle man aanwezig bij deze contracten dus ze moeten in principe waterdicht zijn.

Een smart contract staat bovendien op de blockchain en is dus niet aan te passen. Dit is een hele andere werkwijze dan gebruikelijk in de developerswereld, waarin toch vaak nog veel gepatcht wordt nadat code al ‘gereleast’ is.

Smart contracts vragen dus om een andere mindset en Quanstamp is hierbij een zeer interessante insteek van het oplossen van het beveiligingsrisico dat smart contracts met zich meedragen.

Praktische informatie over Quantstamp

-Actuele koers van Quantstamp (QSP) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Quantstamp-

-Het Twitteraccount van Quantstamp-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Quantstamp-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht