Wat is Nano (XRB) en hoe werkt Nano?

Nano (XRB) is een echte ‘Bitcoin killer’, in potentie. Nano focust zich alleen op betalingen en wil deze snel en goedkoop kunnen versturen via haar geavanceerde blockchain. Wat Nano precies is, hoe Nano werkt en waar je Nano (XRB) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Nano?

Nano wil profiteren van enkele problemen die Bitcoin op dit moment heeft. Namelijk snelheid en hoge transactiekosten. Het bedrijf focust zich als gezegd alleen maar op betalingen, en wil dus niets anders doen. Het motto van Nano is dan ook ‘doe 1 ding en doe het fantastisch’.

Om dit te realiseren maakt Nano gebruik van een ander soort blockchain dan Bitcoin. De techniek die hierachter zit is goed te vergelijken met die van IOTA. Beide valuta maken gebruik van zogeheten Directed acyclic graphs (DAG). Bij DAG valuta’s zijn er geen miners maar bevestigen de gebruikers van het netwerk elkaars transacties. Voor elke transactie die er gedaan wordt, wordt er een eerdere transactie bevestigd.

Hierdoor kan Nano transacties supersnel en supergoedkoop voltooien. Hier komt nog eens bovenop dat via het Proof of Stake concept dat Nano gebruikt om transacties te verifiëren/bevestigen er veel minder energie wordt gebruikt dan via het systeem dat bijvoorbeeld Bitcoin gebruikt (Proof of Work, miners).

In tegenstelling tot wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Bitcoin, miners die simpel gezegd moeilijk sommen oplossen (dit is het stukje work in Proof of Work) en hiervoor beloond worden met Bitcoin. Bij Proof of Stake zetten mensen een (gedeelte van) hun stake (bezit) in om een transactie verifiëren.

Dit heeft als grootste voordeel dat het veel minder rekenkracht kost, hetgeen de hoeveel stroom die gebruikt wordt om een transactie te verifiëren drastisch doet afnemen.

Re-branded

Nano heette niet altijd Nano. Tot voor kort werd de currency Raiblocks genoemd. In een blogpost geeft het team aan waarom is gekozen voor de nieuwe naam en wat de implicaties daarvan zijn.

Spectaculaire groei

Nano heeft een enorme groei doorgemaakt in de periode december-januari 2017/2018. Hierbij ging de waarde van 1 XRB in een periode van ongeveer 3 weken maar liefst 10 keer over de kop. In deze periode stegen wel meer zogeheten altcoins explosief in waarde, maar Nano was hierin zeker een van de coins die er echt uitsprong. Inmiddels is Nano dan ook stevig genesteld in de top 25 coins op coinmarketcap.

 

raiblocks xrb

De spectaculaire groei van XRB eind 2017

Praktische informatie over Nano

-Actuele koers van Nano (XRB) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Nano-

-Het Twitteraccount van Nano-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Nano-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht