Cryptovaluta markt is nu een half triljoen (ja, triljoen) dollar waard

De laatste tijd vliegen de records je om de oren. Bitcoin over de 15.000€, Ethereum en Litecoin op een all time high. De mijlpaal die vandaag echter is bereikt is toch wel een hele bijzondere.

De totale waarde van de cryptovaluta markt is vandaag enige tijd over de 500 miljard, oftewel een half triljoen dollar gegaan. De marktkapitalisatie, soms ook de beurswaarde genoemd, is in het geval van cryptovaluta de waarde van het aantal coins vermenigvuldigd met het aantal coins in omloop.

marktwaarde 500 miljard
Enkele keren schiet vandaag de marktwaarde door de 500 miljard heen. Bron: coinmarketcap

Ripple

De waarde werd vooral omhoog gestuwd door de enorme waardestijging van Ethereum, Litecoin en Ripple. Vooral Ripple steeg vandaag hard, de koers steeg met ~35%. Nadat de op 3 na grootste cryptocoin deze maand relatief weinig fluctuaties vertoonde, schoot de koers de laatste dagen omhoog.

Ethereum

Eerder vandaag ging Ethereum al voor de eerste door de grens van 700$ heen. Ethereum blijft de laatste uren redelijk stabiel op dit niveau hangen.

Bitcoin

Verrassend genoeg was het dus niet de Bitcoin die de totale markt pushte. De grootste en meest bekende coin beleeft tot nu toe een opvallend rustige week, zeker vergeleken met de heftige fluctuaties van de afgelopen weken.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *