Ripple doneert 29 miljoen dollar aan Amerikaanse scholen

Cryptocurrency Ripple heeft een bijzonder gulle gift gedaan. Het bedrijf doneert maar liefst 29 miljoen dollar in de vorm van XRP (de valuta van het project) aan het goede doel, namelijk scholen in de VS. Dit heeft het bedrijf gedeeld in een blogpost.

Er wordt in totaal zo’n 29 miljoen dollar gedoneerd aan DonorsChoose, een Amerikanse non profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de leeromgeving van kinderen. Met de donatie kunnen een miljoen kinderen worden geholpen, aldus Ripple zelf. In de blogpost staat onder meer de volgende zalvende tekst:

“Every Rippler, from the executive team to our newest hires, started their careers in one place — the classroom, it’s in this pivotal setting that children’s dreams are forged and legacies begin.”

Een erg gul gebaar dus van Ripple. Uiteraard lijkt het geheel toch ook een beetje op het willen oppoetsen van het eigen imago. In de cryptowereld heeft Ripple namelijk een nogal slechte naam als het aankomt op zaken als centralisatie (crypto is zo populair geworden omdat het juist decentraal is) en het willen helpen van dezelfde banken als waar bijvoorbeeld Bitcoin juist vanaf wil stappen.

Wij snappen in ieder geval nooit echt waarom een bedrijf op zijn eigen site aankondigt dat er een donatie is gedaan. Het lijkt er dan ook op dat het in dit geval een combinatie van gulheid en een PR-actie is, iets waar overigens niets mis mee is. Hierbij moeten we namelijk niet uit het oog verliezen dat 29 miljoen dollar een gigantisch bedrag is waar natuurlijk wel heel veel scholen en daarmee kinderen bij gebaat zijn en dat kan iedereen alleen maar toejuichen.

Share

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht